Emeklilere 9 bin TL'lik kral jest! Cumhurbaşkanı onay mührünü bastı

Cumhurbaşkanı onayıyla mekliler, ikramiye gibi ek ödemelerin müjdesini aldı. Ayrıca 9000 TL tutarında ek ikramiye ödeme tarihi de açıklandı.

Emeklilere 9 bin TL'lik kral jest! Cumhurbaşkanı onay mührünü bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı ve bayram öncesinde 15 milyon 200 milyon emekliye müjdeli haber verildi. 4A, 4B, 4C ve EYT'den ayrılan herkese ikramiye gibi ek ödemeler var. Onay, Ramazan Bayramı'ndan günler önce verildi. Derhal başvuran emekli vatandaşlar, kurum fark etmeksizin ödeme alma hakkına sahip oluyor.

Üç kamu sektörü bankası Cumhurbaşkanı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçti. 27, 28 ve 29 Mart günleri başvurularını yapanlar, ödemelerini beklemeden alacak. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Ziraat, Vakıf ve Halkbank'tan ikramiye dahil ek ödemelerin tüm detayları belli oldu. Başvurulara ilişkin güncel bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz...

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve EYT emeklileri Cumhurbaşkanı onayıyla bayram öncesi bir sürprizle karşılaştı. Üç kamu bankası, başvuru işlemlerini 27, 28 ve 29'unda tamamlayacak 15 milyon 200 bin emekliye ödeme yapacak. Emekliler, Mart ayı sonuna kadar başvuruda bulunmaları halinde koşulsuz ve iadesiz olarak ek yardımlardan yararlanabilecek. İkramiye şeklindeki ek ödeme seçeneklerine ilişkin tüm detaylar netleşirken mart ayı sonundan önce işlemi tamamlamanız durumunda, bir kamu bankasından IBAN numaranıza yeni bir ödeme alma şansınız olacaktır.

EMEKLİYE İKRAMİYE GİBİ ÖDEME

Emeklilere 9 bin TL'lik kral jest

Ziraat, Vakıf ve Halkbank emeklilerine bayram jesti yapıldı. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla üç kamu bankası tüm emeklilere yönelik büyük çaplı bir kampanya düzenledi. Kamu bankası emeklileri Mart ayı sonuna kadar başvurmaları halinde ikramiye ve diğer maaş yardımlarını alacak. Emeklilerin en az 8.000 TL, en fazla 12.000 TL tutarında ödeme almaları bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 15 milyon 200 milyon emekliye koşulsuz ek yardım sağlayacak kamu bankaları da başvuru tarihini açıkladı. 27, 28 ve 29 Mart tarihlerinde başvuru yapan Ziraat Bankası, VakıfBank veya Halkbank müşterisi olan 3 yıllık taahhüt sözleşmesi imzalayan emekliler, ödemelerini bayramdan önce alacak. SSK'dan, BAĞ-KUR'dan, Emekli Sandığı'ndan veya EYT'den emekli olmanızın bir önemi yok. Maaşınızı hangi kurumdan aldığınıza bakılmaksızın bu promosyona katılma hakkınız vardır.

İKRAMİYE İÇİN BAŞVURU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

Cumhurbaşkanının talimatıyla kamu bankalarında emeklilere ödenecek maaş ve diğer ikramiye başvuruları 24 saat online olarak yapılabilecek. Başvuru formunu hemen Mobil Bankacılık ve İnternet Bankacılığı üzerinden doldurabilir veya belirlenen süre içerisinde TC Kimlik kartınızla Ziraan Bankası, Vakıfbankk veya Halkbank şubelerine uğrayabilirsiniz. Maaşınızı e-devlet üzerinden de göndermeniz mümkün. E-Devlet'e giriş yaptıktan sonra 'Bordro İşlemleri' bölümünde 'Maaş Bankasını Değiştir' seçeneğini tıklayıp başvuru formunu doldurabilirsiniz. 31 Mart'a kadar başvuranlar bayramdan önce ödeme alabilecekler.