Emekliler ve Emekli Olacaklar Diyanet Açıkladı Banka Promosyonları Caiz Mi

Bankalar son dönemlerde promosyon yarışına girdi. Emekli maaşlarının artmasıyla beraber bankalarda promosyonlarına zam yaptı. Milyonların aklında ise bir soru var. Bankanın verdiği emekli promosyonu caiz mi? Diyanet cevap verdi ‘Faiz şüphesini var, kullanmak uygun değil'

Emekliler ve Emekli Olacaklar Diyanet Açıkladı Banka Promosyonları Caiz Mi

Bankalar bu dönemde emeklilere yoğunluk verirken maaşlara gelen yaklaşık yüzde 40’lık zamdan sonra tartışmalar yeniden alevlendi. Promosyon alma konusunda tereddüdü olan vatandaşlar, maaşların caiz olup olmadığını merak etmeye başladı. Diyanet İşleri merak edilen bu soruya açıklık getirdi.

Faiz Şüphesinden Tümüyle Uzak Değil

Independent Türkçe'den Abdulhakim Günaydın'ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, "Banka promosyonu caiz midir" sorusuna yanıt verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi: "Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /