Emekliler kahrolacak! O emeklilerin Temmuz zammı iptal edildi!

TÜİK açıklamaları üzerine memur ve emekliler için kötü haber geldi. Mart ayı enflasyon verileri üzerine zamdan muaf olunacağı belirtildi.

Emekliler kahrolacak! O emeklilerin Temmuz zammı iptal edildi!

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı, iki aylık enflasyon verilerinin ardından yüzde 11,53 olarak belirlenirken Mart ayı enflasyonunun ele alınması üzerine 4A SSK ve 4B Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 15,05 olarak yükseltildi.

Uzman İsa Karakaş, temmuz ay için beklenen zam oranı üzerinden yüzde 25 zam olmasıyla beraber bazı emeklilere yansımayacağını belirledi. Karakaş, verileri değerlendirme üzerine yaptığı açıklamalarda oluşan sorunlara değindi. Yüzde 25’i kök maaşa eklediğimiz zaman, sıfır zam alacak olan kişiler var. Kimler onlar? Refah payı hariç yüzde 25 zam olursa 8 bin TL ve altında olanlar ‘sıfır’ çekecek. 8 bin ve altındakilere yüzde 25 artışın yansıtılmayacağı belirtildi.
kök maaş
Memurların yüzde 15 oranında Toplu sözleşme ve enflasyon farkıyla beraber yüzde 24-25 seviyelerinde olması beklentisi oluştu. Verilen oranlar üzerine memur emeklileri yani Emekli Sandığı emeklileri bunun 5-6 puan altında yer alacak. Bu da yüzde 18 seviyelerinde yer alırken bu da hesaplama yönteminden yani Toplu Sözleşme’den ele alınmaktadır.

KÖK MAAŞ İÇİN 10 BİN TL LİMİTİ
Karakaş, durumun böyle olmayacağını belirlerken Cumhurbaşkanı, Temmuz ayında tüm emekli maaşlarının gözden geçirileceğini ve iyileştirme yapılacağını açıkladı. Bu durum üzerine kök maaş sorununa kesin bir çözüm oluşturulmaktadır. Tüm kök maaşların 10.000 TL seviyesine yükselmesiyle beraber çeşitli öneriler masaya yatırıldı. Hesaplanan kök maaşlar üzerine 10 bin liraya yükseltilirse, yüzde 25 zam eklendiğinde Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye ulaşması bekleniyor.