Emekliler Ek Zam Talep Ediyor Maaşlar Yetmiyor

Artan enflasyon ve gıda fiyatlarına durmadan gelen zamlar sonrası emeklilerde geçinemedikleri için zam istiyor. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin alım şartlarının düştüğünü söyledi.

Emekliler Ek Zam Talep Ediyor Maaşlar Yetmiyor

Artan enflasyon ve gelen zamlardan en çok etkilenen kesimlerden biride emekliler oldu. Birçoğunun tek gelir kaynağı olan emekli maaşı da zamlar sonrası eridi. Maaşların kendilerine yetmediğini belirten emekliler zam talebinde bulunuyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yayınladığı yazılı açıklamayla emekliler için zam talebinde bulundu.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, mart ayı Tüketici Fiyat Endeksinin yüzde 5,4 olarak açıklandığını belirterek, çarşı ve pazardaki enflasyonla açıklanan enflasyonun farklı olduğunu belirtti. Ergün açıklamasında; "Gıda ve konutun zorunlu harcamalardaki payı yüzde 60'ı geçmesine rağmen bu, TÜİK sepetinde 39 düzeyinde. Gıda ve konutun ağırlıklarının düşürülmesi TÜFE artışlarını da aşağıya çeken bir etki yapmaktadır. Ekmek, çay, şeker, bulgur, pirinç, yumurta, baklagiller ve sebzeye erişim, emekliler için lüks olmaya başladı. Emeklilere ödenen aylıklar yetersiz kaldığından, emekli pazara gidemiyor. Emekli aylıklarına sosyal yardım yapılmaması, en önemli eksiklik olarak görülmeli ve 2000 öncesi dönemde olduğu gibi, emeklilerimize sosyal yardım yapılmalıdır. Alım gücünün düşen emeklilerimiz ek zam bekliyor." İfadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /