Emekli ve Memurun Gözü Bu Tarihte Maaşlar Netleşecek

Milyonlarca emekli ve memur Haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Açıklanacak enflasyon rakamlarına göre alacakları zammı bekleyen emekli ve memurlar için bekleyişlerin son günleri. Peki rakamlar ne zaman açıklanacak?

Emekli ve Memurun Gözü Bu Tarihte Maaşlar Netleşecek

Asgari ücret zammının açıklanmasından sonra gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Herkes 4 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyor.

Enflasyon Rakamları 4 Temmuz’da Açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da duyuracak. Gözler bu tarihte olurken rakamlarda genel itibariyle netleşecek.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşı için belirleyici olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta yüzde 2,98 yükselirken, ocak-mayıs döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 35,64 artış yaşandı. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 7,5'lik zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

Yılın ilk yarısında toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 7,5 zam alan memurlar, haziran ayı TÜFE oranı kapsamında da enflasyon farkı alacak. Sözleşme gereği de memurlara yılın ikinci ayında yüzde 7 oranında zam verilecek.

Bununla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını 6 aylık enflasyon verilerine göre alacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /