Emekli ve Memura Ekstra 300 TL Zam Müjdesi Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayı zamlı asgari ücretini 5.500 TL olarak açıklamasıyla birlikte, memur ve emekli için ekstra 300 TL zam müjdesi geldi. İşte detaylar

Emekli ve Memura Ekstra 300 TL Zam Müjdesi Geldi!

Milyonların merak ettiği Temmuz ayı zamlı asgari ücret az önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan tarafından açıklandı. Erdoğan, işveren, işçi sendikaları ve hükümet arasında sürdürülen asgari ücret görüşmeleri sonrasında yeni asgari ücretin 5.500 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra, memur ve emekli için ekstra 300 TL zam müjdesi geldi. 

Memur ve Emekliye ekstra 300 TL zam 

Asgari ücrete yapılam ara zam ile birlikte, memur ve emekli için ekstra 300 TL zam müjdesi de geldi. Yeni zamlı asgari ücreti duyuran Erdoğan, asgari ücretin 5 bin 500 TL olmasıyla birlikte, asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması uygulamasıyla memur emeklinin maaşına ekstra 300 TL artış olacağını duyurdu. Erdoğan "Asgari ücret kadarki gelirin vergi dışı kalması uygulamasıyla kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır" ifadesini kullandı.

Emekli ve Memura Temmuz zammı yüzde 40 civarında olacak

Öte yandan milyonlarca emekli ve memurun temmuz ayı maaşlarına da enflasyon farklarıyla birlikte yüzde 40 -41 civarında zam yapılacak ve zamlı temmuz maaşları Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılıacak. Erdoğan'ın yeni zamlı asgari ücreti duyurmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarında yüzde 40 civarında yapılacak zam oranı haricinde 300 TL artış yaşanacak.