Emekli ve Memur Zammı Netleşmeye Başladı! İşte Güncel Zam Oranı

TÜİK tarafından Eylül ayı enflasyon verisinin yüzde 3,08 açıklanmasından sonra, gözler Ocak ayın emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranına çevrildi. Peki Ocak ayında emekli ve memur maaşlarına yüzde kaç zam yapılacak ? İşte Güncel Zam Oranı..

Emekli ve Memur Zammı Netleşmeye Başladı! İşte Güncel Zam Oranı

Emekli ve Memur Zammı Netleşmeye Başladı

Türkiye İstatistik Kurumu – TÜİK az önce Eylül ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Eylül ayında gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 3,08 oldu. Eylül enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte emekli ve memurun Ocak ayında maaşlarına alacak oldukları zam oranı da netleşmeye başladı.

Güncel zam oranı

Bilindiği gibi memur ve emekliler yılın her altı ayında gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. 2022 yılının ikinci yarısında şu ana gerçekleşen toplam enflasyon yüzde 7.06 oldu. (Temmuz, Ağustos ve Eylül toplamı).  Yılın kalan diğer 3 ayında gerçekleşecek enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte memurlar ve emeklilerinde Ocak ayı maaş zammı belli olacak. Memurlar Temmuz ayında maaşlarına yüzde 7 zam almışlardı. Bu durum karşısında daha şimdiden enflasyon farkı oluştu.

2023 Ocak zammı

Öte yandan hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu sözleşmeye göre Ocak 2023’te memurlara yapılacak zam oranı yüzde 8  + yılın ikinci yarısında gerçekleşecek olan enflasyon farkı olacak.  Bu durumda ekonomistler memur ve emeklilere yapılacak zam oranının yüzde 20 civarında olmasını tahmin ediyor. Ayrıca emekli ve memurlara yılbaşında(Ocak 2022) enflasyon farkı ile birlikte yüzde 41,65 oranında zam yapılmıştı.