Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emekli vatandaşlara müjde verdi. Bilgin, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam için çalışma yürüttüklerini duyurdu.

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam geliyor

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam geliyor 

Emekliler yaklaşan bayram öncesi 1.100 TL'lik bayram ikramiyesine zam gelip gelmeyeceğini merak ederken müjdeli haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Bakan Bilgin, emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine zam için çalışma yürüttüklerini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara'da Türkiye Emekliler Derneğini ziyaret etti.

Toplantının ardından 2023 emekli bayram ikramiyesine yönelik bir açıklama yapan Bakan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"5 bin 500 en düşük emekli aylığının yetersiz kaldığını birlikte gördük. Bununla ilgili alternatif çalışmaları yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek modellerimiz var." ifadelerini kullandı.

Bilgin'in konuşmasından satır başları şu şekilde ;

"Emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır"

Emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacak, bugünkü tahribatın ekonomideki enflasyonist tahribatın karşısında onları koruyacak önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır. 

.Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek

Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumlulu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik.Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Biz çalışanlarımızı koruyoruz.