Emekli Maaşları için Zam Belli Oluyor! Emekli Maaşlarına ne Kadar Zam Yapılacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu senenin ilk 6 aylık enflasyonu oranında zamlı maaş alacak. Yarın açıklanacak enflasyon oranları zammın oranında belirleyici olacak. Memurlar, Memur emeklileri, işçi emeklileri ve sözleşmeli kamu personeli maaş zamlarını yarın öğrenecek.

Emekli Maaşları için Zam Belli Oluyor! Emekli Maaşlarına ne Kadar Zam Yapılacak?

Milliyet'ten Yurdakul'un haberine göre; Emekliler, maaşlarına yapılacak zam oranını öğrenmek için 3 Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarına kitlenmiş durumda. 2008 yılındaki Sosyal güvenlik düzenlemesinin ardından enflasyon oranına göre fark almaya başlayan emeklilerin, emekli oldukları dönemin yanı sıra, ağırlıklı olarak hangi senelerde çalıştıkları işveren tarafından SGK'da gösterilen ücretleri de maaşlar konusunda kritik öneme sahip.

Toplu sözleşmeleri gereğince senenin ilk yarısında %4 oranında zam alan memurlar, Haziran'da TÜFE'nin sabit kalması ya da aylık yüzde 0.57'den fazla düşmemesi durumunda enflasyon farkı alabilecekler. Memurlar bu farkı, senenin ikinci yarısı için yüzde 4 zamma ilave olarak alacaklar. Memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve memur emeklileri, enflasyon farkıyla birlikte zam yapılan maaşlarını 15 Temmuz'da alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu senenin ilk 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alabilecekler.