Emekli Borçlu Çıktı: 5 Bin TL Maaşınızdan Kesinti!

2024 yılında gerçekleştirilen yüzde 50’lik maaş zammı ve bayram ikramiyesi artışı, emeklileri sevindiren gelişmeler arasında yer alıyor. Ancak bu artışlarla birlikte bazı durumlarda maaşlardan kesintiler de yapılabilir, bu da emeklileri borçlu çıkma riskiyle karşı karşıya bırakabilir.

Emekli Borçlu Çıktı: 5 Bin TL Maaşınızdan Kesinti!

Emeklilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Emeklilerin maaş bankalarını değiştirmeyi düşündükleri bu dönemde dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor. Özellikle en yüksek promosyonu veren bankaya geçmek isteyen emeklilerin, bu geçişin kendilerine maliyetini doğru hesaplamaları önem taşıyor. Çünkü bu geçişlerde, taahhüt şartı olan 3 yıl boyunca bankadan ayrılmaları durumunda kesinti yapılabiliyor.

En Fazla Promosyonu Veren Bankalar

Emeklilerin kesintiden etkilenmemesi veya en az şekilde etkilenmesi için en fazla promosyon ödemesi yapan bankalardan yararlanmaları önemli. Şu an için en fazla promosyon ödemesi yapan bankalar arasında ING Bank, Akbank ve Yapı Kredi Bankası bulunuyor. Bu bankalar, belirli şartları yerine getiren emeklilere 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında promosyon ödemesi yapıyorlar. Bu şekilde emekliler, kesinti riskini minimize edebilirler