Elon Musk Yine Gündemde ...

Twitter hisselerinin %9.2 sini satın alan Elon Musk, Twitter CEO’su Parag Agrawal'ın duyurusuyla resmen Twitter yönetim kuruluna atandı

Elon Musk Yine Gündemde ...

Elon Musk, 4 Nisan tarihinde Twitter’ın hisselerinin bir bölümünü satın aldığını duyurmuştu. CEO, Twitter’da 3 milyar doların üzerinde yaklaşık %9,2 hisse satın alarak şirketin en büyük hissedarı haline geldi. Twitter hisse senedi fiyatı bu satın almadan sonra %27 oranında fırladı.

Geçtiğimiz saatlerde Twitter CEO’su Parag Agrawal, Tesla CEO’su Elon Musk’ı Twitter’ın yönetim kuruluna atadığını duyurdu. Twitter CEO’su Parag Agrawal bugün Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın yönetim kuruluna katıldığını açıkladı:  

“Kurulumuza Elon Musk’u atadığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyorum! Elon ile geçtiğimiz haftalarda yaptığımız konuşmalar sayesinde, Yönetim Kurulumuza büyük değer katacağını açıkça gördük.”

Twitter CEO’su Parag Agrawal, Tesla Ceosu ‘ın yönetim kuruluna atanmasıyla ilgili olarak 5 Nisan’da attığı bir tweet’te, yönetim kuruluna büyük değer kazandırmayı kabul ettiğini duyurdu. Yeni görev kapsamında Musk, 2024 yılına kadar II. Sınıf yönetmen olarak görev yapacak. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir dosyaya göre Elon Musk, yönetim kurulunda görev yaptığı süre boyunca ve hizmet süresinden sonraki 90 gün boyunca Twitter’da %14,9’dan fazla sahiplik aramayacak. Bununla birlikte, Twitter CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk’ın tutkusu ve eleştirmen kişiliği hakkında şunları söyledi:

“O, Twitter’da ve yönetim kurulunda uzun vadede bizi daha güçlü kılmak için tam olarak ihtiyacımız olana sahip. Hem tutkulu bir inanan hem de yoğun bir eleştirmen. Hoş geldin Elon!”

Twitter’ın hisse senedi fiyatı, Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %5 artışla 52 dolara yaklaştı. Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, Twitter’ı eleştirmişti. Hatta yeni bir platform kurup kurmamak içim arada kalıp bir anket başlatmıştı. Musk, platformda ücretsiz konuşma eksikliğinden duyduğu memnuniyetsizliğine rağmen Twitter’da %9,2 hisse satın aldı. Ayrıca, çoğunluk hissesini aldıktan sonra Twitter’da bir düzenleme düğmesi oluşturma hakkında bir anket yaptı. “Düzenleme” özelliğinin olmaması, Twitter kullanıcıları arasında bir sıkıntı yarattı. Birkaç saat içinde bir milyondan fazla kullanıcı bir düzenleme seçeneğine oy verdi. Yeni bir platform kurma fikirleri arasında “twitter’ı satın al” diyen takipçisini düşünecek olursak Elon Musk yaptıklarında kararlı duruyor. Aynı zaman diliminde bir takipçisi, yeni platformda ya da Twitter’da bahşiş özelliği eklemmesini istemişti. Böyle bir şey olup olmayacağı şuanlık kesin değil. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter sosyal medya platformunda, düzenleme düğmesi de dahil olmak üzere kullanıcılarının istekleri doğrultusunda iyileştirmeler sunması beklenmekte. Ayrıca, kripto spam botlarının Twitter’daki en sinir bozucu sorun olduğu konusunda ısrarcı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /