Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarına İndirim Çağrısı: Döviz Düştü Ama Faturalar Hala İnmedi

Pandemi döneminde indirim müjdesi yerine zam yapmama müjdesi veren enerji şirketleri, döviz düşünce fiyatlarda hala indirim yapmadı. TESK Başkanı indirim çağrısı yaptı.

Elektrik ve Doğal Gaz Faturalarına İndirim Çağrısı: Döviz Düştü Ama Faturalar Hala İnmedi

DÖVİZ DÜŞTÜ AMA FATURALAR DÜŞMEDİ.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir son dakika açıklamasında bulundu. Palandöken yaptığı açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarında indirim talep etti.

Palandöken yaptığı açıklamada pandemi sürecinde vatandaşların zor durumda olduğunu söyledi ve "Yaklaşık bir yıldır süren pandemi koşullarında ve dondurucu soğukların ülke genelinde etkili olduğu bu günlerde, vatandaşın ve esnafın yükünü bir nebze de olsa hafifletmek için elektrik ve doğal gaza kayda değer bir kış indirimi yapılmalı." dedi.

Esnafların biriken borçlarının ertelenmesini isteyen Palandöken,  "Esnafın birikmiş elektrik ve doğal gaz borçları ertelenmeli. Pandemi sona erinceye kadar elektrik ve doğal gaz faturalarındaki vergi, fon ve diğer kesintiler kaldırılmalı." dedi.

DÖVİZ YÜZDE 18 DÜŞTÜ

Döviz kurları son dönemlerde ekonomide atılan adımlarla birlikte yüde 18 oranında düştü ama fiyatlar hala gerilemedi.

ZAM YAPMAMAKLA ÖVÜNMÜŞLERDİ

Elektrik ve doğalgazda pandemi döneminde zam yapmamakla övünen enerji şirketlerinin döviz düştüğünde sessiz kalmaması gerekir.