Elektrik faturasını yarıya indiren yöntem! Bu tüyoyu kimse bilmiyor

Elektrik faturaları gözünüzü korkutmasın! Yarı yarıya düşürebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Elektrik faturasını yarıya indiren yöntem! Bu tüyoyu kimse bilmiyor

Sadece bu yöntemleri uygulayarak elektrik faturalarınızı yarı yarıya düşürebilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURASI DÜŞÜRME YÖNTEMLERİ

Elektrik faturalarına yapılan zamlar vatandaşı epey mağdur etmeye devam ediyor. Elektrik kullanımı en ucuz 22:00-06:00 aralığında kullanılıyor. Yani elektronik işlemlerinizi bu saatler aralığında halledebilirsiniz. Evlerde hemen hemen her gün kullanılan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü ya da elektrikli küçük ev aletleri faturaları epey etkiliyor. Faturalarda indirim sağlamak için üç zamanlı tarife tavsiyesi veriliyor. 

Elektrik Faturası Düşürme Yöntemleri

Elektrik tüketimi gece saatlerinde yüzde 65 oranında az kullanılıyor. Bu oranlar faturaya yüzde 14 indirimli şekilde yansıyor. En pahalı saatler ise 17:00-22:00 arası olarak söyleniyor. Elektrik en ucuz 22:00-06:00 saatleri aralığında kullanılıyor. Eğer aylık fatura bedeliniz 500 KwH üstündeyse üç zamanlı tarifeye geçerek faturalarınızı düşürebilirsiniz. Üç zamanlı tarife ise şu şekilde uygulanabilir; 06:00-17:00 gündüz dönemi; 17:00-22:00 puant dönemi; 22:00-06:00 gece dönemi. Elektrik faturalarını düşürmek için gün ışığından faydalanabilir, led ampul kullanabilir, elektronik aletlerin fişini çekebilir, bulaşık makinelerini daha az kullanabilir ve A++ ürünler tercih edebilirsiniz.