Elektrik Faturası Desteği Tarihi Belli Oldu-İşte Ödeme Şekli

Elektrik faturası desteği için son detaylar belli oldu. Sosyal yardım alan vatandaşların elektrik faturaları PTT aracılığıyla desteklenecek.

Elektrik Faturası Desteği Tarihi Belli Oldu-İşte Ödeme Şekli

Dar gelirli vatandaşlara destek başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, düzenli şekilde sosyal yardımalan ihtiyaç sahiplerinin 80 TL 'ye kadar olan elektrik faturalarının devlet tarafından ödeneceğini söyledi. Erdoğan 'ın müjdesi sonrası tarih belli oldu. Elektrik faturası destekleri 15 Şubat günü başlıyor. 

Sabah Gazetesi 'nden Barış Şimşek , bugün kaleme aldığı yazısında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldiğini aktardı ve detayları paylaştı.

PTT İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI

2.5 milyon hanede yaşamakta olan 10 milyon kişinin yararlanacağı destek için her bir haneden birer kişi belirlendi ve belirlenen bu isme elektrik desteği verilecek. Bu kişiler , her ay sabit şekilde PTT 'ye gidecek ve destek miktarında elektrik kontörü alacak.

DESTEK HARİCİ KISIM ÖDEMESİ YAPILACAK

15 Şubat sonrası olan elektrik faturalarına destek verilecek. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu tarihten sonra faturası kesilen vatandaşların hak ettiği destek miktarını PTT 'ye ödeyecek. PTT 'de destek miktarının üstü kadar vatandaş ödeme yapacak.

KADEMELİ OLACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada, hane halkı sayısı 2 veya daha az olanlarda aylık 75 kilovatsaat, 3 kişi yaşayanlarda 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan hanelerde 125 kilovatsaat, 5 kişi ve yukarı yaşayan hanelerde ise 150 kilovatsaat olmak üzere elektrik desteği verileceğini açıklamıştı.

Kamubulteni.com  | Ankara