Elektrik faturası bu miktardan fazla gelenler! Bakanlık az önce flaş kararı duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelere desteği tam gaz devam ediyor! Aylık maddi desteğe ek olarak bakanlık bir de fatura desteği veriyor…

Elektrik faturası bu miktardan fazla gelenler! Bakanlık az önce flaş kararı duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay ödediği aile destek ödemelerinin yanı sıra, dar gelirliler için fatura desteği de sağlanıyor. Peki, artan maliyetler karşısında elektrik faturası için verilecek olan ödemeler nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar…

Artan enflasyon ve yükselen faizler nedeniyle vatandaşlar geçinmekte zorlanıyor. Bu nedenle de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere maddi destek imkanı sunuyor. Sunulan maddi destekler kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, fatura desteği sağlıyor. İhtiyaç sahiplerine kullandıkları tüketime göre elektrik faturası desteği sunan bakanlık, başvuruları almaya da devam ediyor. 

elektrik faturası

Aile Bakanlığı elektrik faturası desteği ne kadar? 

Çeşitli maddi destekler sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda ailelere elektrik desteği de sunuyor. Sunulan elektrik desteği ise belli kriterleri sağlayan kişilere veriliyor. Verilen desteklerin miktarı ise şöyle belirleniyor: 

  • 1-2 kişilik ailelere 75 kilowatt saat elektrik kullanımı içim aylık 130,09 TL destek 
  • 3 kişilik ailelere 100 kilowatt saat elektrik kullanımı içim aylık 173,46 TL destek 
  • 4 kişilik ailelere 125 kilowatt saat elektrik kullanımı içim aylık 216,82 TL destek 
  • 5 kişilik ya da daha büyük ailelere 150 kilowatt saat elektrik kullanımı içim aylık 260,19 TL destek 

Kimler elektrik faturası desteği alabilir? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen fatura desteğinden faydalanmak için, gerekli evraklarla PTT şubelerine gidilmesi yeterli olacak. Daha öncem muhtaçlığı belirlenmiş olan kişiler, elektrik faturaları ile PTT şubelerine giderek faturalarının ödenmesi sağlanacak. Böylelikle de dar gelirliler her ay düzenli olarak faturalarını PTT üzerinden ödeyebilecekler. Çünkü bu destek, dar gelirli olduğunu ispat eden vatandaşlara süresiz olarak kullandırılıyor.