Elektrik Faturalarını Düzenleme Geliyor İşte O 2 Seçenek

Artan fatura şikayetleri üzerine hükümet düğmeye bastı. Elektrik faturaları için iki alternatif gündemde.

Elektrik Faturalarını Düzenleme Geliyor İşte O 2 Seçenek

Elektriğe yapılan yüzde 127'ye varan zam sonrası, vatandaş tepki göstermeye başladı. Konu üzerine hükümet çalışma başlattı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın konu hakkında bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili değişikliğe gidilebileceğinin sinyalini verdi.

NTV canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ düzenlemenin ana hatlarına ilişkin bilgi verdi.

Dağ, kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacağına işaret etti.

‘’Önümüzdeki Günlerde Açıklanacak’’

Elektrik faturalarıyla ilgili şikayetleri dikkate aldıklarını belirten Dağ, "Şunu çok net söylemek gerekir. Bunu siyaseten önemsiyoruz. Vatandaşımız şikayetini dile getiriyorsa önemlidir. Elektrik faturalarıyla ilgili bir süredir şikayet var. Ocak ayında zam durumu söz konusu oldu. Covid ve sonrası arz talep dengelerinin bozulmasıyla beraber doğal gaz ve kömürdeki artışla birlikte Enerji Bakanlığı için bir zaruret oldu. Önümüzdeki süreçte esnaf ve genel faturalarla ilgili bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sınır yükseltilmesi olur, vergilendirme olur. Bütçe ile ilgili bir değerlendirme yapılacak. Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak." dedi.

Gelen Talepleri Değerlendiriyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarına yapılması beklenen düzenleme ile ilgili konuştu. Bakan Dönmez, "Gelen taleplerin hepsini değerlendiriyoruz. Farklı tarife grupları oluşturulabilir mi diye ekibimiz çalışıyor. Bitince de kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.