Elektrik Faturalarında Sonunda İyi Bir Haber Geldi: Fatura Düşecek

Elektrik faturaları ile ilgili sevindiren son dakika açıklaması TEDAŞ'tan geldi. TBMM'de açıklamada bulunan TEDAŞ yetkilisi, reklam gelirleri ile faturaların düşeceğini söyledi.

Elektrik Faturalarında Sonunda İyi Bir Haber Geldi: Fatura Düşecek

Elektrik faturalarında sonunda bir iyi haber geldi.

Geçtiğimiz dönem temsil karşılama ağırlama ücretlerinin de vatandaşların faturalarına yansıtıldığının ortaya çıkmasından sonra büyük tpeki çeken elektrik dağıtım şirketlerinden sonunda bir iyi haber geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda açıklamalarda bulunan TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, bu yıl itibarı ile bir düzenlemeye gideceklerini söyledi. Vatandaşların lehine yapılan çalışma ile ilgili açıklama yapan Yapıcı, reklam gelirlerinin yüzde 50'sinin tarife yoluyla tüketicilere yansıtılacağını söyledi. Yapıcı, kurumunun bu gelirlerden pay alabilmesi için çalışmaların devam ettiğini, çalışmaların yakın zamanda sona ereceğini söyledi. 

TBMM KİT Komisyonu'nda milletvekili ve komisyon üyelerine konuşan  Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ. Genel Müdürü, TEDAŞ'ın hesaplarını ele aldı ve sunum yaptı. Komisyon toplantısına katılan EPDK yetkilisi ise iyi haberi verdi ve elde edilecek reklam gelirlerinin elektrik faturalarına iyi yansıyacağına yer verildi ve "Dağıtım şirketleri, reklam ve kira geliri elde ediyorlar. Bunun da bir kısmı, yani yüzde 50'si, 2021 itibarıyla yüzde 50'si tüketicilere fayda sağlayacak şekilde tüketicilere aktarılıyor, geri kalan kısmı, dağıtım şirketlerine aktarılıyor"  denildi.

REKLAM GELİRLERİ NE KADAR?

Komisyonda, reklam ve kira gelirlerinin son üç yılda 200 milyon liraya yaklaştığı bilgisi de paylaşıldı.

FATURALAR DÜŞECEK

Reklam gelirlerinin faturalara ekleneceğini söyleyen TEDAŞ yetkilisi, çalışmaların sona ermesi ile elektrik faturalarının düşeceğini söyledi. 

KAMUBULTENİCOM  | ANKARA