Elektrik Faturalarına Ağustos’ta Zammın Yolu Açıldı

EPDK tarafından dün duyurulan düzenleme sonrası elektriğe ekim ayı daha gelmeden bir zam yapılabileceği belirtildi.

Elektrik Faturalarına Ağustos’ta Zammın Yolu Açıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından alınan yeni kararla serbest piyasaya verilen fiyat tekliflerinin azami limiti kilovatsaati (kWh) 3.75 TL'den 4 TL'ye yükseltildi.

Bu düzenleme sonrası üst limitlerde yapılan zam oranları sonrası sanayicilerle ticarethanelerin elektrik faturalarının daha da yükselebileceği ve yaşanacak maliyet artışı nedeniyle şirketlerin bunu faturalara zam olarak yansıtabileceği iddia edildi.

Ekim Beklenirse Zam Daha Fazla Olacak

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, eski Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yönetim kurulu üyesi Olgun Sakarya, "Ekim ayı beklenmeden ağustosta yeni zamlı tarifeler açıklanırsa sürpriz olmaz. Ekim ayı beklenirse zam oranı daha da artacaktır" dedi.

Olgun Sakarya, "Özel sektör elektrikte ithal kaynak bağımlısı üretim altyapısına mahkum. TL'nin döviz kurları karşısındaki değer kaybına seyirci kalınmasının sonuçları vatandaşa önümüzdeki günlerde doğal olarak zam olarak yansıyacak. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Üretim ve dağıtımda bir an önce kamusal yapıya dönülmesi şart olmuştur" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /