Elektrik Desteğine Zam Yapıldı Mı, Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından verilmekte olan sosyal yardımın ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Yurttaşların en çok araştırdıkları hususlardan biri ise elektrik desteğinin ne kadar olduğu ile ilgili olmaktadır. Elektrik desteğine kadar oldu? Elektrik yardımı kaç TL? Elektrik desteğine zam geldi elektrik yardımı kaç TL? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlasına haberimizde bulabilirsiniz...

Elektrik Desteğine Zam Yapıldı Mı, Ne Kadar Oldu?

Elektrik Desteği Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödeneğinin ne kadar olduğu araştırılıyor. Aileme Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek programının kapsamını genişlettiklerini dile getirdi. Yıllık 415 TL ile 1150 TL arasında ilden ile değişiklik gösteren yardım tutarı, 900 TL ile 2500 TL arasında olacak şekilde arttırıldı.


Elektrik Destek Tutarı 1250 TL Çıkarıldı

Aile bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan yeni sosyal yardım paketine yönelik ayrıntıları açıklayarak 'programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemizi 15 milyar TL'ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL-600 TL olan destek tutarımızı 850 TL'den 1250 TL'ye çıkartıyoruz. Diğer taraftan çocuk destek bileşeni adıyla yeni bir destek programını daha bu projeye dahil ederek sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara yönelik ilave aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek sağlanmanın yolunu açıldı.

150 KW’lık Elektrik Tüketimi İçin 216 TL Destek Verilecek


Elektrik tüketim desteği hususunda da çeşitli bilgiler veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık;

“Programa başvurusu kabul edilen ancak elektrik tüketim desteği alamayan hanelere elektrik tüketim desteği sağlanmasına yönelik bütün çalışmalarımızı tamamladık. Bu doğrultuda bir ila 2 kişilik hanelere 75 kilowat karşılığı elektrik tüketim desteği 108 TL, 3 kişilik hanelere 100 kilo volt karşılığı elektrik tüketim desteği 144 TL 4 kişilik hanelere 125 kilowatt karşılığı elektrik tüketim desteği 180 TL ve 5 ya da daha da üzerine nüfusa sahip olan hanelere 150 kg karşılığı elektrik tüketim desteği 216 TL olacak şekilde verilecek.”

Dedi.