Ekonomist Selçuk Gezer'den yok artık dedirten dolar tahmini!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı bir videoyla seçim sonrası döviz kurundaki hareketliliği değerlendirdi. Geçer, doların 35 TL'yi görebileceğini ve dolar borcu olan vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

Ekonomist Selçuk Gezer'den yok artık dedirten dolar tahmini!

Selçuk Geçer, YouTube hesabından yayınladığı bir videoyla seçim sonrası döviz kurlarını değerlendirdi. Geçer, ABD'de olası yüksek enflasyon durumunda dolar endeksinin yükselişe geçebileceğini belirtti. Ancak, bu durumun düşük bir ihtimal olduğunu vurguladı.

Geçer'in dikkat çeken açıklamalarından biri, doların 35 TL'yi görebileceği yönündeydi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşları uyaran Selçuk Geçer dolar kuruna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

ABD’de aniden gelişecek çok yüksek bir enflasyon görürsek ki ortalama %8.5-9 aralığı gibi, düşük bir ihtimal de olsa o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebilir. Dolar endeksi bugün 0.225 yükselişle güne başladı.

Yeni haftada 106.135 seviyesinden de işlem görüyor. Dolar 35 TL olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylarda ki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edecek.

Sonuç olarak, Selçuk Geçer'in doların 35 TL'yi görebileceği yönündeki açıklamaları dikkat çekici olsa da, ekonomik tahminlerin kesinlik kazanması için daha fazla veri ve analiz gerekmektedir. Döviz kurlarının gelecekteki seyrini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır ve bu nedenle kesin bir tahminde bulunmak mümkün değildir.