Ekonomist Selçuk Geçer, Doların Fırlayacağı Tarihi Açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer, gelecek zaman içerisinde doların nasıl bir yön alacağını kendi YouTube kanalı üzerinden paylaştı. Selçuk Geçer, çok net uyarıda bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer, Doların Fırlayacağı Tarihi Açıkladı

Bilindiği gibi son bir yıl içerisinde dolar çok hızlı bir şekilde değer kazanmaya devam ediyor. Daha bir yıl öncesine kadar 7 ila 8 bandında bulunan dolar kuru, 12 aylık süreç içerisinde neredeyse 2 katına kadar çıktı. Şimdilerde baktığımızda 18 bandını çoktan aşan dolar kuru, bütün baskılamalara rağmen 18.50 lira bandına neredeyse merdiven dayadı. Peki dolar kuru daha da yükselecek mi? Ekonomisi Selçuk Geçer, doların geleceği ile ilgili YouTube kanalı üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Selçuk Geçer, Doları Masaya Yatırdı

Ünlü ekonomist Selçuk geçer, savaşı başta olmak üzere yüksek enflasyon ile yabancı yatırımcının gelmemesi ve hükümetin merkez bankası üzerindeki baskısının dolar kurunu daha da yukarı doğru taşıyacağını söyledi. Geçer, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın müdahalelerine karşın dolar kurunun daha da yükseleceğini dile getirdi;

“Doların 20 TL olduğunda etkisi çok büyük olacak fakat biz asıl etkiyi doların 30 TL olduğu zamanlarda göreceğiz. Bunun sebebi ise almış olduğumuz nefesten bu haberi kullandığımız telefona kadar aslında dolar ile ödeme yapılıyor. Türkiye’de gizli bir biçimde yasal para birimi aslında dolar. Bunun sebebi ise her şeyimiz dolar ile geliyor. Bu sebeple doların 30 TL olması demek aslında hayatımızın karardığı anlamını taşıyor.”

Dedi.