Ekonomist Selçuk Geçer, Dolar Kurunun Patlayacağı Tarihi Verdi

'Yabancı sermaye Türkiye'den çıkıyor' şeklinde ifade beyan eden Ekonomist Selçuk Geçer, dolar için tarih verdi. Ünlü ekonomiste göre, eylül ayının sonuna kadar dolar kuru 21 TL'yi bulacak. Ayrıca Selçuk geçer, 'bu kafa devam ederse dolar 60-70 lira seviyelerine çıkabilir.’ değerlendirmesini de yaptı.

Ekonomist Selçuk Geçer, Dolar Kurunun Patlayacağı Tarihi Verdi

Amerikan Merkez Bankası (FED) kararını bekleyen dolar kuru, bu hafta 18 TL'nin eşik noktasında gezinmeye devam ediyor. Altın, sterlin ve euro fiyatları düşüşe geçerken dolar kurunun yukarı yönlü bir şekilde hareket etmesi beklenen bir şey değil aslında. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Geçtiğimiz ay dolar ile alakalı yıl sonra beklentisini güncellemiş ve 21 liraya çıkacağını öngörmüştü. Ekonomist Selçuk Geçer’e göre 21 lira eşiğine aralık ayına gelmeden ulaşılacak.

Selçuk Geçer: Dolar 60 Lira Bile Olabilir

2022 sonunda Türkiye'nin cari açığının çok daha artış göstereceğine dikkat çeken Selçuk geçer;
“70 milyar doların üzerinde bir açıkla karşılaşacağız dedi ve bu kafa devam ederse bedeli çok ağır olacak. Bu da Doları 60-70 TL seviyelerine çıkartır. Ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeleri gerek.’

Dedi.


Çarpıcı Yorum: Sırat Köprüsü'nden Geçiyoruz

‘5 Nisan 1994 senesindeki hatalı politikaları daha da hatalı bir hale dönüştürüyoruz’ şeklinde ifade kullanan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, herkesin dolar eğiliminin artış gösterdiğine dikkat çekti. Yabancı sermayenin Türkiye'den kaçmaya devam ettiğini ve edeceğini dile getiren Selçuk Geçer, para çıkışının hız kazanacağını dile getirdi. Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğine de vurgu yapan Selçuk Geçer, şu anda dış ticaret açığını kapatmaya çalışan faktörün turizm olduğunu söyledi.