Ekonomist Atilla Yeşilada: Bu Olanlar AK Parti 1 Milyon Oy Kaybettirecek

Ünlü ekonomist Atilla yeşilada, borsada meydana gelen manipülasyon ile Türkiye Rusya ilişkilerinde gelinen yaptırım ihtimaline yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu. Ekonomist Atilla Yeşilada ‘mesele ekonomi’ adı YouTube kanalında gündeme yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Atilla Yeşilada: Bu Olanlar AK Parti 1 Milyon Oy Kaybettirecek

Hazine ve Maliye Bakanı’nın yatırımcıyı borsaya yönlendirmesini eleştiri yapan ekonomist Atilla Yeşilada;


“Borsa’daki bu durum 1-2 ay daha devam ederse borsada kayıplar yaşayan bireysel yatırımcılar AK Parti’ye oy vermez. Bu durum borsanın geleceğini 10 yıl karartır. “

Dedi.


AK Parti’ye 1 Milyon Oy Kaybettirecek

Borsa İstanbul’da meydana gelen sert iniş çıkışları ve bunların ekonomiye, seçmene ve seçimlere olası etkilerini ele alan ekonomist Atilla Yeşilada;


“Naci Ağbal görevden alındıktan sonra 1 milyon yeni yatırımcı gelmiş. Bunların çoğu bireysel ve küçük yatırımcı. Bu insanların oyununu da kaybettiniz. Bu insanlar, buraya spekülasyon yapmaya değil, birikimini değerlendirmeye geldi. Onları kimsenin anlamadığı sebeplerle ağır bir biçimde cezalandırdığınız. Bu bireyler, size oy vermez ve borsanın geleceğini 10 yıl karartırsınız.”

Dedi.


Piyasadan Sıyrılması Lazım
Atilla Yeşilada daha sonrasında YouTube kanalında yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Burada en büyük hata kamudan geliyor. Devlet erkanından birinin insanları riskli yatırımlara yönlendirmesi çok çirkin bir davranış. Bir hisse senedi bir ayda %100 değer kazanıyor. Bazı ufak hisselerde %1000’e varan kazançlar elde ediliyor. Bunlar elbette normal şeyler değil. Sermaye piyasası Kurulu’nun ve Borsa İstanbul’un görevi de bunları soruşturmaktır. Bu görevler maalesef yerine getirilmedi. Halen ben ortalamada bu ralliye katılanların zararlı olduklarını düşünmüyorum. Fakat yüksek fiyatlardan alım gerçekleştirenlerin canı çok yandı. Bir iş, birkaç zengin, şımarık manipülatörün işi ise onlar tasfiye oldu. Ortada bir başka iddia daha var. Bazı aracı kurumların kendi sermayeleri ile ya da çok fazla kaldıraç kullanarak sermaye ya da nakit eksiğine düşüp taahhütleri yerine getirmedikleri iddiaları var. Eğer ki bunlar gerçek ise o zaman bu kurumların iflasa zorlanıp piyasadan kesinlikle ayıplanması lazım”

Dedi.