Ekonomi Uzmanı Uyardı Alacaklar Hemen Alsın Geç Olabilir

Doların sert düşüşünü tahmin eden ünlü ekonomist İslam Memiş, yeni bir uyarıda bulundu. Memiş, ‘hemen al’ uyarısında bulundu.

Ekonomi Uzmanı Uyardı Alacaklar Hemen Alsın Geç Olabilir

Bir süredir sabit giden gram altınla alakalı İslam Memiş altın yaz aylarında 1.450 liraya çıkabileceğini işaret etti. Memiş, altın, ev ve araba alacaklara hemen al tavsiyesinde bulundu, yoksa geç olabilir uyarısı geldi.

Piyasalarda altın fiyatlarının çok fazla baskılandığını belirten İslam Memiş, son gelişmelerle beraber altının yaz aylarında 1.450 liraya çıkacağı ihtimalinin daha da güçlendiğini belirtti.

Ekonomiyle ilgili soruları yanıtlayan Memiş, şu açıklamaları yaptı

Nisan ayında 900 liranın altında son alımları yapacağız, mayısta fırtına kopacak. Altın yıl içinde 1.450 lirayı görecek.

Memiş, dünyada enflasyonun halkı iyice ezdiğini belirterek, Merkez Bankasının altını baskılayamaz hale geleceğini belirtti. Ünlü ekonomist, altının agresif bir şekilde fırlama ihtimalini çok kuvvetli gördüğünü açıkladı.

Altın alımı için Nisan ayını son fırsat gören Memiş, şu anda baskılanarak 900-920 lira seviyesinde gören altının baskılara daha fazla dayanamayacağını belirtti. O yüzden Nisan ayı altın için son fırsat olabilir.

Ev alacaklara da uyarıda bulunan İslam Memiş, ev alacakların hemen alması gerektiğini belirtti. Ev fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti. Yabancıların 250 bin dolara vatandaşlık alıp ev alım satımı yaptığını belirtti. Ayrıca inşaat maliyetlerinde de büyük artışın olduğunu dile getiren Memiş, paranız varsa evi şimdi alın uyarısında bulundu.

Bu fiyatlara otomobil alınır mı sorularına da yanıt veren Memiş, sık sık araç fiyatları düşecek almayın, balon uyarılarım vardı. Evet dolar kurunun 18 liradan 10 liraya gerilemesiyle o köpük alındı. 3 ay boyunca piyasa kilitlendi, kimse araba almadı. Herkes fiyatları indirmek zorunda kaldı, iş yapamadılar. Araba satamadılar, alamadılar. Tuhaf bir durum oldu. Enflasyon, petrol fiyatları vs. araba alacak olan da vazgeçti. Sigorta maliyeti var, kasko maliyeti var, onlar da arttı. Herkes frene bastı. Dolayısıyla yüzde 10'luk bir düşüş daha gerçekleşmiş oldu. Toplamda yüzde 20'lik bir gerileme oldu. Bundan sonraki süreçte otomobil fiyatlarında düşüşün gerçekleşeceğini sanmıyorum. Sıfır arabaların fiyatlarında artışlar olacaktır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /