Ekonomi Uzmanı İslam Memiş’ten Bomba İddia Erken Seçim Olacak Kabine Değişecek

Ekonomi tahminleriyle gündeme gelen ve dolardaki sert düşüşü tahmin eden ünlü ekonomistten bomba iddia geldi. İslam Memiş, erken seçim olacağını ve kabinenin tamamen değişeceğini düşündüğünü söyledi.

Ekonomi Uzmanı İslam Memiş’ten Bomba İddia Erken Seçim Olacak Kabine Değişecek

Ekonomi hakkındaki başarılı yorumlarıyla yatırımcıya tavsiyelerde bulunan ünlü ekonomist bomba bir iddia ile gündeme geldi. Doların 18 lirayı aştığı zamanlarda dolar çökecek yorumlarıyla adından söz ettiren Memiş, bu seferde başka bir bomba iddia ile karşımızda.

Mayısta Hüplet Haziranda gümlet yazısında erken seçim olacağını düşündüğünü belirten Memiş, ülkeye çok fazla sıcak para girişinin olacağını ve kabinenin tamamen değişeceğini düşündüğünü paylaştı.

‘’Mayıs ayında dışarıya odaklanacağımız, dış etkenlerden olumsuz yönde etkileneceğimiz, küresel fırtına ile beraber kısa vadeli bocalayabileceğimizi belirtmek isterim’’ diyen Memiş  dolar hakkında çarpıcı analizlerde bulunuyor.

Dolar Yeniden Düşecek

Dolar/TL kurunda Mayıs’ta 15-15,50 lira aralığını öngördüğünü önceden belirttiğini söyleyen İslam Memiş, aşağı yönlü tam ters dönüşe hazırlıklı olmak gerektiğini ve dolar/TL’nin 13,80 lira seviyesine düşeceğini söyledi. Bunu da birkaç nedene dayandırdı.

Bunlar Mart-Nisan ayında çoğu ülke liderlerinin Türkiye ziyareti, aramızın açık olduğu ülkeler ile yeniden barışmak, dış politikada normalleşme süreci. Bu durumlar sıcak paranın habercisi.

Rus İşadamları ve Suudi Arabistan’dan Sıcak Para Girişi Olacak

Memiş, dış devletlerin sıcak parayı ülkeye salacakları düşüncesinin olduğunu belirtti. Bunları da Rus iş adamlarının şuan Türkiye’de kaldığına, nakit ile beraber Türkiye’de beklemeyi tercih ettiklerine ve Suudi Arabistan’dan gelecek nakitlere dayandırdı.

Kabine Değişikliği

İslam Memiş yazısının devamında ‘’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kabine değişikliği yapacak’ düşüncemi 2021 Aralık ayında sizler ile paylaştığımı, 4 aylık süreçte bakanlıklarda, kurum ve kuruluşlarda ciddi değişim süreci olduğunu gördük. (Devamı gelecek)
Ama asıl bomba şu ‘Ekibinde büyük bir değişime gideceğini tahmin ediyorum’
A’dan Z’ye tüm ekibini değiştirecek, eski başarılı ekibini tekrar toparlayacak.

Erken Seçim İddiası

Sizinle bir bomba düşünce mi daha yazayım.
Siyasi hamle nedeniyle ekip değişiyor, sıcak para akışı nedeniyle döviz kuru geriliyor, mevsimsel etki nedeniyle enflasyon duruyor…
Sonra da erken seçim çağrılarına Erdoğan hodri meydan buyurdu diyor ve erken seçim kararı alınıyor. SONUÇ:
Önce fiyatları yukarı, herkes hep bir ağızdan ‘Ne oldu, fren patladı, geçmiş olsun, yandık’ vs derken bombalar ard arda patlayacak ve çöküş olacak’’ ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /