Ekonomi Torba Kanunu, Resmi Gazete’de Yayınlanarak Yürürlüğe Girdi

Ekonomiye yönelik 'Torba Kanun' resmi gazetede ilan edilerek yürürlüğe girdi. Kanun ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borçlanma yetkisine 200 milyar lira daha ilave edildi. Böylelikle 293 milyarlık olan borçlanma yetkisi otomatik bir şekilde 493 milyara çıkmış oldu. Elektrik Piyasası Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, resmi gazetede ilan edilerek yürürlüğe girdi. Kanun ile beraber kamu finansmanı ve borç yönetiminin düz

Ekonomi Torba Kanunu, Resmi Gazete’de Yayınlanarak Yürürlüğe Girdi

Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borçlanma yetkisi 200 milyar lira ilave edilmek suretiyle 293 milyar olan borçlanma yetkisi böylece otomatik bir şekilde 493 milyar lira çıktı.


Kanun ile beraber Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi ya da devri yöntemi ile özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri 49 yıla kadar uzatıldı.


Ek sözleşme imzalanabilmesi açısından işletmeci firmaların işletme hakkı meydana getiren sözleşmeden kaynaklı bir şekilde bütün finansal sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş olmaları ile işletme hakkını doğuran sözleşmedin kaynaklı bir şekilde açılan davalardan feragat etmiş olmaları gerekiyor.

Diğer taraftan işletmeci şirketler özelleştirme sözleşmelerinde bulunan yatırım koşuluna ek bir şekilde ilave sözleşme bedelinin %10'u oranında limancılık faaliyetleri ile alakalı yatırım yapmak ve bu yatırımları ek sözleşmelerin imza tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde gerçekleştirilmiş zorunda olacak.