Ekonomi Patronları Asgari Ücrete Zam İçin Hükümetle Görüşmeye Hazırlanıyor

TÜSİAD, asgari ücrete zam yapılması için hükümet ile görüşmeye hazırlanıyor. Artış için ekonomi patronlarında destek geldi.

Ekonomi Patronları Asgari Ücrete Zam İçin Hükümetle Görüşmeye Hazırlanıyor

Artan enflasyonla mücadele etmekte zorlanan asgari ücretli çalışanlar için TÜSİAD harekete geçiyor. Asgari ücrete zam konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirten TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, "Çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz" dedi.

Hükümet kanadından gelen asgari ücrete zam olmayacak konusu TÜSİAD’ında gündeminde BloombergHT yayınına katılana Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, yıl ortasında asgari ücrete zam yapılması fikrine sıcak baktıklarını ifade etti.

Gençlere destek verilmesi konusu hakkında konuşan Turan, "Gençlerin hayallerini hayata geçirecekleri ortam oluşturmalıyız. Türkiye yetenek havuzunu kaybetmemeli"

‘’Hükümetle Görüşmeyi Düşünüyoruz’’

Asgari ücrete zam için adım atmaya hazır olduklarını belirten Turan "Bazı şirketler geçen sene Ağustos Eylül aylarında destek anlamında bazı düzenlemeler yaptı. İş barışı açısından da bunu düşünmemiz, çalışanları enflasyona ezdirmeden bu süreci birlikte geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yüzde 60'ın üzerinde enflasyonun olduğu bir yerde yapılması gereken yapılmalı. Bu konu hakkında hükümetle görüşmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /