Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan Toplantı Sonrası Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında toplanın ekonomik koordinasyon kurulunda (EKK), son dönemlerde küresel ekonomide meydana gelen risklerin değerlendirildiği ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ile atılacak adımların ele alındığı açıklandı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’ndan Toplantı Sonrası Açıklama Geldi

Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısına Kimler Katıldı? 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında ekonomik koordinasyon kurulu toplandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile kurum ve kuruluşların temsilcileri  katıldı.

Toplantı Sonrası Yapılan Yazılı Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi;

“Son dönemlerde küresel ekonomide meydana gelen risk faktörlerinin değerlendirildiği toplantıda, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve atılacak adımlar ele alınmıştır. Diğer taraftan toplantıda 2023 yılı merkezi yönetim bütçesi sürecine yönelik hazırlıklar gözden geçirilmiştir. Son dönemde küresel boyutta önem taşıyan enerji ve gıda arz güvenliğine ilişkin güncel gelişmeler de görüşülmüş Türkiye'de önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar değerlendirilmiştir. Arz güvenliğinin finansmanı kapsamında bütçe imkanları çerçevesinde verilen desteğin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların alternatif finansman enstrümanlarını da etkin bir şekilde kullanması kararlaştırılmıştır.”


Denildi.