Ekmek Fiyatlarına Gelen Zam ile İlgili Yeni Açıklama

Ekmek fiyatlarına yüzde 15'lik zam büyük tepki topladı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ise konu ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Ekmek Fiyatlarına Gelen Zam ile İlgili Yeni Açıklama

Ekmeğe bugün yüzde 15'lik bir zam geldi. Bu zam sonrası İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, bir açıklama yaptı ve"İlimizde henüz ekmek fiyat tarifesi belirleme komisyonu toplanıp ekmek fiyat artışlarına yönelik bir karar alınmamıştır." ifadelerini kullandı.

Faik Yılmaz konu ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı ve ekmek fiyatlarına gelen zammı değerlendirdi. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, yetkisi olmayan kişi ve kurumlar tarafından ekmek fiyatlarına ilişkin yapılan ve kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar için, İstanbul İl sınırları içerisinde bulunan alanlarda ekmek fiyatlarını belirlemede tek yetkili kurum olarak açıklama yapma gereği duyduklarını sözlerine ekledi.

Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğin 5'inci maddesine göre, ekmek fiyatına ile ilgili odalar tarafından hazırlanan fiyat tarifesi belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, ticaret ve sanayi veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan bir komisyon Güvenilir Casino Siteleri tarafından değerlendirileceğini belirterek açıklamasında önemli ifadeler kullandı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Daha sonra komisyon kararı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun görüşü ile Ticaret Bakanlığı'na görüş almak üzere sunulmaktadır. Bakanlığın görüşünün alınmasını müteakiben, ekmek fiyat tarifesi İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce uygun bulunması halinde onaylanarak yürürlüğe girmektedir. İSTESOB tarafından onaylanmayan ekmek fiyat tarifeleri yürürlüğe girmemektedir.

İSTESOB 2016 yılında yayımladığı tarifeyle 250 gram ekmeğin fiyatını 1 lira 25 kuruş olarak belirlemiştir. O tarihten bugüne kadar İlimizde henüz ekmek fiyat tarifesi belirleme komisyonu toplanıp ekmek fiyat artışlarına yönelik bir karar alınmamış ve bahsi geçen diğer aşamalar tamamlanmamış olup Birliğimiz tarafından ekmek fiyatlarının arttırılmasına ilişkin bir tarifeye onay verilmemiştir.

İstanbul sınırları içerisindeki esnaf ve sanatkarın kullandığı tarifeleri belirlemede tek yetkili olan İSTESOB bu yetkisini kullanırken her zaman esnaf ve sanatkarı mağdur etmeden, tüketiciyi yani halkımızı düşünerek hareket etmiştir. Birliğimiz, bundan sonra da bu anlayışla hareket edecek halkımızın ve esnaf ve sanatkarımızın mağdur olmaması için azami çaba gösterecektir."

Kamubulteni.com  | Ankara