Ekim Enflasyonu Öncesi İlk Rakamlar Geldi

TÜİK 'in enflasyon rakamları öncesi İTO bir açıklama yaptı ve İstanbul enflasyonunu kamuoyuna duyurdu.

Ekim Enflasyonu Öncesi İlk Rakamlar Geldi

Ekim ayı enflasyon rakamları için ilk bilgiler geldi.

Ekim 2019 enflasyon rakamları önümüzeki günlerde açıklanacak. TÜİK tarafından önümüzdeki haftanın ilk günlerinde açıklanacak enflasyon rakamları ile 2020 memur ve emekli maaş zam oranları netleşmeye başlayacak.

Türkiye geneli enflasyon rakamları öncesi İstanbul 'da enflasyonun ne kadar olduğu belli oldu. İTO tarafından açıklanan İstanbul enflasyonuna göre fiyatlarda yüzde 2 oranında bir artış olduğu görüldü. 

TÜİK geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada enflasyonun 9,26 seviyesine olduğunu duyurmuştu. Ancak İTO 'da enflasyon hala çift haneli.

İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamlarına göre İstnabul 'da Ekimde bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 1,78 oranında artış gösterirken, toptan fiyatlar yüzde 1,50 oranında bir artış gösterdi.

İTO tarafından yayımlanan verilerde  Ekim 2019 itibarıyla Ücretliler Geçinme İndeksi yıllık ortalama yüzde 16,75 ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yıllık ortalama yüzde 18,52 arttı.

TÜFE %1,78

İstanbul'da, ekimde bir önceki aya göre perakende fiyatlarda yüzde 1,78'lik, toptan fiyatlarda ise yüzde 1,50'lik artış kaydedildi.

TÜİK ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA