Ek MTV Ödemesi İptal Edildi Mi? Kafalar Karıştı, Gerçek Ortaya Çıktı! Ek MTV Ödemesi Yapılacak Mı?

Ek MTV ödemesi iptal oldu mu? Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) deprem nedeniyle bir defaya mahsus olma üzere araç sahiplerinden tahsil ediliyor. Depremden etkilenen bölgelere yardım için kullanılacak ek MTV ödemesi içinse sosyal medyada iptal olduğuna dair söylentiler çıktı. Peki denildiği gibi ek MTV ödemesi iptal oldu mu, yapılacak mı? Ek MTV ödemesi yapılmazsa ne olur? İşte araç sahiplerinin yakından takip ettiği ek MTV konusu hakkında tüm bilinmeyenler.

Ek MTV Ödemesi İptal Edildi Mi? Kafalar Karıştı, Gerçek Ortaya Çıktı! Ek MTV Ödemesi Yapılacak Mı?

Ek MTV ödemesi iptal oldu mu? MTV, yılda iki kez araç sahiplerinden motor torkuna bakılarak alınan vergilerdir. Ancak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin oluşturduğu hasarın giderilmesi için ek MTV ödemesi daha getirildi. Bu ödeme bu yıla özel sadece bir defaya özel yapılacak. Fakat sosyal medyada ek MTV ödemesinin de iptal edildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Kafalar karışıklığını ise Gelir İdaresi Başkanlığı giderdi. Araç sahipleri bu noktada, "ek MTV ödemesi iptal mi oldu, iptal edilecek mi, ek MTV ödemesi yapılacak mı" gibi soruların cevaplarını merak ediyor. İşte ek MTV ödemesi hakkında bilmeniz gereken her şey.

Ek MTV Ödemesi İptal Oldu Mu?

Ek MTV ödemesinin iptal olduğuna dair çıkan söylentilerin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı bir açıklama yaparak, durumu açıklığa kavuşturdu. Buna göre ek MTV ödemesi hakkında şu ifadeler kullandı:

7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile ihdas edilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesine açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir.

7456 sayılı Kanunla düzenlenen EK MTV, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen 11 ilde geniş çaplı yıkıma sebep olan ve yaklaşık 13 milyon insanın hayatını etkileyen deprem felaketinin getirdiği zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilmiş yeni bir vergidir.

Ek MTV Ödemesi Son Gün Ne Zaman?

Ek MTV 3. taksit son ödeme tarihi 6 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Araç sahipleri 6 Eylül Çarşamba gün sonuna kadar ödemelerini GİB üzerinden veya Vergi daireleri aracılığı ile mesai saatleri içerisinde ödeyebilecek.

Ek MTV Ödemesi Yapılmazsa Ne Olur?

Ek MTV ödemesi tutarı, bu yıl ödenen ücret ile aynı olacak. MTV ödenmezse araç sahipleri aylık yüzde 1.4 oranında gecikme faizi ile karşılaşabilir, belirli bir süreyle geciktirildiği takdirde haciz uygulanabilir, araç bağlanabilir.