Ehliyet Sahipleri İçin Acil Uyarı: Yalnızca 15 TL'ye Kaydınızı Yaptırmalısınız! Yapmayanlar İçin 4.064 TL Cezası Var!

Ehliyet Yenileme: 15 TL ile Ehliyetinizi Güncelleyin! Cezadan Kaçınmak İçin Son Tarih 31 Aralık 2024! Kimlik, Sağlık Raporu ve Belgelerinizle Nüfus Müdürlüğüne Başvurun. Hızlı ve Kolay İşlem için Randevu Alın.

Ehliyet Sahipleri İçin Acil Uyarı: Yalnızca 15 TL'ye Kaydınızı Yaptırmalısınız! Yapmayanlar İçin 4.064 TL Cezası Var!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ehliyet sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren bir duyuru yaptı. Yeni bir uygulama başlatıldığı ve bu uygulama kapsamında ehliyetlerin 15 TL karşılığında yenilenmesi gerektiği belirtildi. Aksi takdirde, 4 bin 64 TL ceza kesileceği açıklandı. Peki, ehliyet yenileme için son gün ne zaman? Ehliyet değiştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte, ehliyet yenileme sürecinde istenen belgeler...

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatmıştı.

ehliyet.webp

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemediği için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla, eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir?

Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün nvi.gov.tr internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alınabilir. Gerekli belgeleri hazır bulunduran ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler, yenileme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirler. Eski ehliyetler 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyetle değiştirmek isteyen kişiler, bu işlem için toplamda 15 TL ödemek zorundadır.

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ehliyet yenileme işlemi yapacak olan vatandaşların aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmaları gerekmektedir:

  1. Kimlik belgesi
  2. Sürücü sağlık raporu
  3. Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı
  4. 1 adet biyometrik fotoğraf
  5. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  6. Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)

Eski Ehliyet Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

Belirtilen tarihe kadar ehliyetlerini yeniletmeyen ve trafik kontrollerinde eski tip ehliyet kullanan sürücülerin sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanmaktan cezalandırılabileceği belirtilmektedir. Şu anki durumda bu ceza tutarı 4 bin 64 TL iken, 2024 yılından sonra bu miktarın daha da artacağı bilgisi verilmektedir.