Ehliyet-MTV-Trafik Cezası-Pasaport Ücretlerine Zam Açıklaması

Son dakika haberi: 2020 yılı ile birlikte Ehliyet, trafik cezaları, emlak vergisi, yurt dışından getirilecek telefonların harçları, MTV, pasaport ve damga vergilerine zam geleceği bildirildi.

Ehliyet-MTV-Trafik Cezası-Pasaport Ücretlerine Zam Açıklaması

Son dakika: Yüzde 22 zam geliyor.

2020 yılının ilk günlerinde birçok üründe ciddi zamlar geliyor. Sözcü Gazetesi 'nin aktardığı bilgiye göre söz konusu zamların 2020 yılının ilk günlerinde devreye gireceğine yer verildi.  Açıklamada vergi, harç ve trafik cezalarının en az yüzde 22.55 oranında arttırılacağına yer verildi.

Birçok ürünün yeni yıl zammı her yıl Yeniden Değerleme Oranı (YDO) oranında bir miktar kadar zamlanıyor.

TARİH BELLİ OLACAK

YDO oranı , 4 Kasım 2019 'da açıklanacak Ekim 2019 enflasyonu ile birilikte belli olacak. Açıklanan son enflasyon rakamlarına bakacak olursak bu oran şimdiden netleşmeye başladı.

TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre bir hesaplama yaptığımızda YDO 'nun yüzde 22.55  seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Doğalgaz ve elektrik zamları ile birlikte enflasyonun Ekim ayında artması bu oranı daha da arttıracak. 

HÜKÜMET İSTERSE BU ORANI DÜŞÜREBİLİR

Kasım ayında açıklanacak TÜFE ile birlikte oran belli olacak. Yüzde 22.55 seviyesinde gelmesi beklenen YDO 'nun hükümetin isteği ile yarıya kadar düşürülebileceği aktarıldı. 

İşte beklenen zamlar.

GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN