Ehliyet Alacaklara Şok Yeni Yılda Fiyatlar Tavan Yaptı Ehliyet Almak İçin Bu Parayı Gözden Çıkarmanız Gerekecek

Ehliyet almak isteyenlere yeni yıl şoku. Fiyatlar artıyor, ehliyet almak isteyenler 10 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Ehliyet Alacaklara Şok Yeni Yılda Fiyatlar Tavan Yaptı Ehliyet Almak İçin Bu Parayı Gözden Çıkarmanız Gerekecek

2023 yılının gelmesiyle beraber ehliyet için kurs, harç ve sınav bedelleri artıyor. Sınav ve harç bedellerinin yanında sürücü kurslarının da fiyatlarına yapacağı zamlar eklenince 2023 yılında ehliyet almak isteyenlerin 10 bin lirayı gözden çıkarması gerekecek.

2023 yılında B sınıfı ehliyet harcı bin 166 lira 90 kuruştan 2 bin 486 lira 77 kuruşa yükselecek. Bunun dışında yazılı sınav harcı ve direksiyon harcı ödeniyor. 2022 yılında yazılı sınav harcı 130 lira, direksiyon sınav harcı ise 160 liraydı.

Kurs ücreti 7 bin 60 lira. Yani harçlara gelecek zamlarla beraber B sınıfı bir ehliyetin ortalama maliyeti 10 bin lirayı aşacak.

Kontenjanlar Dolu

2023 yılı için motosiklet sürmek için gerekli olan A sınıfı ehliyet harcının fiyatı 370 liradan 825 liraya çıkacak. Hal böyle iken vatandaşlar yeni zamlı tarifeden etkilenmemek için şimdiden sürücü kurslarına başvurmaya başladı, ancak sürücü kurslarının çoğu şimdiden Aralık ayı kontenjanlarını doldurdu.

Ehliyet kurslarının ücretleri de valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. Kurs ücreti illere göre farklılık gösterebiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /