Ehliyet Alacaklar Dikkat! Kurs Ücretlerine Zam Geliyor

2023 yılında ehliyet alacaklar için zam haberi geldi. Sürücü kurslarının ücretlerine önümüzdeki yıl için zam yapılacak ve fiyatların 6 bin TL'ye çıkması bekleniyor.İşte detaylar..

Ehliyet Alacaklar Dikkat! Kurs Ücretlerine Zam Geliyor

 Kurs Ücretlerine Zam Geliyor 

Son dönemlerde yaşanan enflasyon sebebiyle gıdadan hizmete, sağlıktan ulaşıma zam gelmeye devam ediyor. Özellikle enerji ve yakıta gelen zamlar sonrasında bir çok sektörde maliyette 2-3 katına çıkmış durumda. Bu sektörlerden birisi de sürücü kursları. 

Sürücü kursları 6 bin TL'ye çıkabilir

Konuyla ilgili önemli açıklama Sakarya Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği başkanından geldi. başkan Dursun Aydın 2023 yılı itibariyle ehliyet alacaklar için sürücü kurslarının ücretlerinin 6 bin TL'ye çıkabileceğini duyurdu.Aydın, yılbaşından bu yana özellikle yakıt, araç, lastik ve yedek parça fiyatlarına yaklaşık 2 kat zam geldiğini, enflasyonun resmi olarak yüzde 80'lere çıktığını ve bu şartlarda kendilerini zorlayarak zam yapmadıklarını aktardı. Ancak bu durumun sürdürülebilir olmadığına dikkat çeken Dursun Aydın, "yılsonu itibariyle 'B sınıfı' ehliyet fiyatlarının tüm Türkiye'de ve dolayısıyla şehrimizde ortalama 6 bin lira ve üzeri seviyelere çıkacağı beklentisindeyiz. Vatandaşlarımızı yeni yıl öncesi ehliyet ve harçlara gelmesi beklenen ciddi artışlardan önce, ehliyetleri için vakit kaybetmeden sürücü kurslarına kayıt yaptırmaları konusunda hassasiyetle bilgilendiriyoruz" dedi.