Türkiye'den dünya rekoru.
Geçtiğimiz haftalarda Efsane Cuma indirimleri başlamıştı. Efsane Cuma kampanyalarının sona ermesinin ardından istatistikler paylaşıldı. PayU adlı ödeme platformu tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye ilk sırada yer aldı ve dünya rekoru kırdı.
Geçen haftalarda bazı istatistikler yayımlanmıştı ancak yeni istatistikler daha kapsamlı oldu ve dünya genelinde yapılan alışveriş ücretleri sıralandı. Dünya genelinde internet üzerinden online ödeme hizmeti vermekte olan PayU adlı ödeme şirketi, dünya genelinde efsane cuma indirimleri verilerini paylaştı. Paylaşılna istatistiklere baktığmızda Türkiye'nin harcamada dünya rekoru kırdığı görüldü.
PayU 'nun yayımladığı verilere baktığımızda 2020 yılında dünyanın bir numarası Türkiye oldu. Türkiye'yi Romanya ile Polonya takip etti. İstatistiklerle ilgili görüş açıklayan İyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu kampanyaların tüketici ve pazar yerleri için büyük avantajlar sunduğunu söyledi ve pandemi sürecinde internet üzerinden alış verişin artması ile efsane cuma günlerinde daha da fazla alış veriş yapıldığını söyledi.
KAMUBULTENİ.COM |ANKARA
Ekonomik kriz var ya türkiye batıyor