Efsane Cuma Kampanyasında Dünya Rekoru Türkiye'den Geldi

Efsane Cuma indirimleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Türkiye'nin harcamada dünya rekoru kırdığı görüldü.

Efsane Cuma Kampanyasında Dünya Rekoru Türkiye'den Geldi

Türkiye'den dünya rekoru.

Geçtiğimiz haftalarda Efsane Cuma indirimleri başlamıştı. Efsane Cuma kampanyalarının sona ermesinin ardından istatistikler paylaşıldı. PayU adlı ödeme platformu tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye ilk sırada yer aldı ve dünya rekoru kırdı. 

Geçen haftalarda bazı istatistikler yayımlanmıştı ancak yeni istatistikler daha kapsamlı oldu ve dünya genelinde yapılan alışveriş ücretleri sıralandı. Dünya genelinde internet üzerinden online ödeme hizmeti vermekte olan PayU adlı ödeme şirketi, dünya genelinde efsane cuma indirimleri verilerini paylaştı. Paylaşılna istatistiklere baktığmızda Türkiye'nin harcamada dünya rekoru kırdığı görüldü. 

İyzico tarafından yapılan son dakika açıklamasında veriler paylaşıldı ve  bu seneki Efsane Cuma günlerindeki işlem hacminin 2019'a göre yüzde 103 oranında bir artış gösterdiği görüldü.  Sepet tutarına göre bir ortalama alındığında geçen sene 211 TL olan ortalama sebet tutarı, bu sene 273 TL'ye yükseldi.

PayU 'nun yayımladığı verilere baktığımızda 2020 yılında dünyanın bir numarası Türkiye oldu. Türkiye'yi Romanya ile Polonya takip etti. İstatistiklerle ilgili görüş açıklayan İyzico CEO’su Barbaros Özbuğutu kampanyaların tüketici ve pazar yerleri için büyük avantajlar sunduğunu  söyledi ve pandemi sürecinde internet üzerinden alış verişin artması ile efsane cuma günlerinde daha da fazla alış veriş yapıldığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA