E-Ticaret Verileri Açıklandı Erkekler Kadınlardan Fazla Alışveriş Yapıyor

Türkiye’nin 2021 yılı e-ticaret verileri paylaşıldı. Paylaşılan verilere göre internet üzerinden erkekler, kadınlara göre daha fazla harcıyor.

E-Ticaret Verileri Açıklandı Erkekler Kadınlardan Fazla Alışveriş Yapıyor

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), Türkiye’nin 2021 e-ticaret verilerini paylaştı. Böylelikle e-ticarette hacmin yüzde 69 artarak 381 milyarı aştığı görüldü. Artık ticaret yapan küçük büyük birçok işletme pazar payı nedeniyle e-ticaret üzerinden satış yapmaya başladı. Günün şartlarına uygun olan e-ticaret sistemi nedeniyle insanlar alışverişlerinin çoğunu buradan yapıyor. Bu durumda hem satıcıların hem de müşterilerin e-ticarette yoğunlaşmasını sağlamış durumda.

Ülkemizde de günden güne büyüyen e-ticarette yeni veriler bu olguyu doğrular nitelikte.

E-ticaret Hacminden Yüzde 69’luk Artış

ETBİS verilerine göre 2021’de bir önceki yıla göre ticaret hacmi yüzde 69 oranında artarak 381,5 milyar liraya ulaştı. Sipariş adetleri de neredeyse iki katına çıkarak yüzde 46 ile 3 milyar 347 milyon adet oldu. En fazla ticaret Kasım ayında yapıldı. Tüm yılın yüzde 20,4’ü bu ayda gerçekleşti. Bundan e-ticaret mağazalarının Kasım ayında büyük kampanyalar yapması etkili oldu.

E-Ticaretteki bu oran toplam ticaretin yüzde 17’sine denk geliyor.

Erkekler Daha Fazla Ticaret Yapıyor

Kadınların erkeklerden daha fazla alışveriş yaptığı iddialarını çürüten rakamlarda belli oldu. ETBİS verilerine göre alışverişte cinsiyet dağılımı bilgileri de belli oldu. E-ticaret yoluyla alışveriş yapanların %48’ini kadınların, %52’sini ise erkeklerin oluşturduğunu görüyoruz. Ayrıca bu alışverişlerin %70’inin mobil uygulamalar yoluyla gerçekleştiği belirtildi.

En Çok Artış Konaklama Sektöründe

Paylaşılan veriler doğrultusunda en büyük artış yüzde175 ile konaklama sektöründe yaşandı. Konaklamayı yüzde 162 ile gıda ve market, yüzde113 ile seyahat, taşımacılık ve depolama, %98 ile de havayolları takip etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /