e-Devlet'te binlere liranız kalmış olabilir! Başvuranlara anında para iadesi başladı

Milyonlarca vatandaş her yıl adına açılan özel emeklilik fonu ve bireysel emeklilik sistemlerine yatırılan fonları unutuyor! Bu sırada hesaplarda binlerce lira birikirken, herkes nasıl bu birikimleri çekebileceğini merak ediyor. İşte emeklilik fonlarınızı e-Devlet'ten çekmenin yöntemi...

e-Devlet'te binlere liranız kalmış olabilir! Başvuranlara anında para iadesi başladı

E-devlet’te adınıza para yatmış olabilir! Hemen sorgulayın, milyonlarca vatandaş bilmediği için yıllarca hesabında parayı unutuyor! 

Sayısız bürokratik işlemden, belge teminine kadar, sınav başvurularından, hastane randevusu almaya kadar birçok vatandaş, neredeyse her gün e-Devlet’i kullanmaya devam ediyor. Bu kapsamda çeşitli sorgulamaların da yapılabildiği platform, adınızı yapılan toplu yatırım işlemlerini de gösteriyor. Özelikle emeklilik fonları ve birikimlerine dair yapılan yeni düzenlemeler ise vatandaşların birikmiş paralarına tek bir yerden ulaşma imkanı sunuyor. 

Peki, e-Devlet’te yatan para nasıl sorgulanır? Adıma yatan toplu ödemeyi e-Devlet’te nasıl sorgularım? İşte merak edilen tüm detaylarıyla birlikte e-Devlet’te sorgulama rehberi…

e-Devlet’e nasıl giriş yapılır? 

e-Devlet’e giriş yapabilmek için öncelikle şifre alınması gerekmektedir. Bu şifre ise PTT şubelerinden alınabilmektedir. Şifre alındıktan sonra ise e-Devlet’e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmaktadır. 

edevlet

e-Devlet’ten emeklilik fonu nasıl sorgulanır?

e-Devlet’e şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yaptıktan sonra emeklilik fonu sorgulama işlemi de yapabilirsiniz. Bunın için önce e-Devlet’e giriş yapmanız daha sonra da kurumlar sekmesine gitmeniz gerekli. Kurumlar sekmesinden Takasbank’ı seçerek bireysel emeklilik bilgilendirme işlemlerini görüntüleyebilirsiniz. 

e-Devlet’te toplu para sorgulama nasıl yapılır? 

e-Devlet üzerinden toplu para sorgulama işlemi yapabilmek için TC kimlik ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Toplu Bahçeye Sorgulama seçeneğine tıklayın. Ardından sorgulama işleminizi yapın. Tarih seçmeden direkt sorgulama yaparsanız, sistem otomatik olarak giriş tarihini atayarak sorgulama sonuçlarını gösterecektir. 

edevlet

e-Devlet üzerinden fon bilgileri sorgulama 

Öte yandan e-Devlet üzerinden fon bilgilerini de sorgulayabilirsiniz. Bunun için ise fon bilgilerini aratmanız ve çıkan sonuçlardan sorgulama yapabilirsiniz. Emeklilik fonlarınıza ait toplam miktarı görebileceğiniz bu kısımda iş yerinizin sizin adınıza açtığı bireysel emeklilik hesabında biriken tutar yer alır. 

Birikmiş para e-Devlet’ten nasıl çekilir? 

E-Devlet üzerinden birikmiş fonlarınızı çekmek istiyorsanız, sorgulama sonunda çıkan emeklilik şirketinin müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz gerekiyor. İletişime geçtikten sonra detayları öğrenilir, paranızı çekebilirsiniz.