E-Devlet üzerinden Kurban Bayramı harçlığı! Bakanlık 1.250 TL ödeme yapacak!

E-Devlet hesabınız varsa hemen başvurun ve 2023 Kurban Bayramı harçlığı için başvurunuzu yapın. Sosyal yardım programı ASHB, 1.250 TL ödeme yapacak ve başvuru işlemi tamamen online olarak gerçekleştirilecek.

E-Devlet üzerinden Kurban Bayramı harçlığı! Bakanlık 1.250 TL ödeme yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'nin dört bir yanında binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldüren haberi verdi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, Kurban Bayramı Harçlığı başvuru sahiplerine bekledikleri müjde geldi. ASHB, 1.250 TL ödeme yapacak. Bu güzel haberle birlikte, milyonlarca vatandaş hayallerindeki bayramı yaşayabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı harçlığı kimlere verilecek? Kimler yararlanabilecek?

Devlet, sosyal yardımlarını hız kesmeden sürdürürken, acil nakit ihtiyacı olanlar ve maddi açıdan dezavantajlı konumda bulunan kişilere Kurban Bayramı öncesi yardım musluğunu bir kez daha açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı destek paketi ile milyonlarca kişiye 1.250 TL ödeme yapılacak.

Başvurular e-Devlet Kapısı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. Başvuru yapmak için bazı şartlar sağlanmalı. Bu şartlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalı,
  • Mavi Kart sahibi olunmalı,
  • yerleşim yeri yurt dışında olmamalı,
  • 18 yaşından küçük olunmamalı ve hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişiler bulunmamalı.
  • Başvuru yapabilecek kişilerin bu şartlar çerçevesinde belirlendiği açıklandı.

Devlet tarafından her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor ve büyük bir manevi değere sahip olan Kurban Bayramı öncesi maddi desteğini artırarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluyor.

Kurban Bayramı harçlığı başvurusu nasıl gerçekleşecek?

Acil nakit ihtiyacı olanlar ve maddi açıdan dezavantajlı durumda bulunanlar için devlet tarafından yapılan destek paketi, Kurban Bayramı öncesi ödeme yapılacak kişiler için geçerlidir. Başvurular e-Devlet Kapısı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabilir. Başvuruyu tamamlamak için kişinin kimlik numarası ve e-Devlet şifresine ihtiyacı vardır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasına erişmek için arama bölümüne yazarak sisteme giriliyor. Sayfada yapılan sorgulama sonucu başvurusu onaylanan kişilere Kurban Bayramı öncesi ödemeler yapılacaktır.