E-Devlet'ten Başvuranlar, PTT'den 3500 TL Alıyor

Devlet, muhtaç ailelere yardım etmeye devam ediyor. Verilen destek ödemelerinin başında ise evde bakım maaşı geliyor. Destekten yararlanmak isteyen binlerce vatandaş, müracaat işlemlerini ve müracaat koşullarını merak ediyor. Tam da bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurusu değerlendirilen ve ödeme almaya hak kazanan vatandaşların PTT hesabına 3.500 TL tutarında ödeme yapılıyor. 

E-Devlet'ten Başvuranlar, PTT'den 3500 TL Alıyor

E-devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştiren ve başvurusunu onay verilen vatandaşlar, PTT üzerinden 3500 TL tutarında destek ödemesinden faydalanabiliyor. 3500 TL tutarında paranızı anında ATM’lerden çekebilirsiniz. Fakat bu ödemeden yararlanmak istiyorsanız belirtilen bazı kriterlere uyum sağlamanız gerekir.


3500 TL Devlet Desteğinden Faydalanmak İçin Hangi Şartları Taşımak Gerekir? 
Ödemeden faydalanmak isteyen vatandaşların belirtilmiş birkaç şartı taşıması gerekiyor. Aranan şartlar ise;

  • Gelir durumunun kötü olması, 
  • Bakıma muhtaçlık kriterlerinin taşınması,
  • Kuruldan alınmış olan sağlık raporu şartlarının tamamının taşınması gerekir. 

Devlet Destek Ödemelerine Zam Geldi 
Bütün vatandaşların da bildiği gibi Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete zam yapılarak 5500 TL'ye çıkarılmıştı. Temmuzda asgari ücrete yapılan zamdan sonra 2706 TL olarak verilen evde bakım parası 3500 TL'ye çıkarıldı.

Ödemeler Ne Zaman Yapılıyor? 
Ödemelerin belirli bir zamanı bulunuyor. Evde bakım maaşlarının ödemeleri her ayın 15'inden itibaren hesapları aktarılmaya başlanıyor. Sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilir.