Düşüş Sonrası Dolar ve Gram Altın Yeni Haftaya Yükselişle Başladı-İşte Tahminler ve Son Fiyatlar

Piyasaların açıldığı ilk gün dolar ile altın fiyatları yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar kuru ile altın fiyatlarında kritik seviyelere gelindi. İşte altın fiyatları ve döviz kurlarında son durumlar.

Düşüş Sonrası Dolar ve Gram Altın Yeni Haftaya Yükselişle Başladı-İşte Tahminler ve Son Fiyatlar

Sert düşüş sonrası dolar yükselişe geçti.

Piyasaların açılması ile birlikte dolar kurunda yükseliş başladı. Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın açıklaması sornası düşen dolar kuru, bugün yeniden yükselişe geçti.

CUMA GÜNÜ 7,14 'E DÜŞTÜ

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru cuma günü 7.14 TL seviyesine kadar gerilemiş, ancak bu düşüş kısa sürmiş ve dolar yeniden 7.20 TL 'ye yükselmişti. 

YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Piyasaların açılması ile birlikte dolar kurunda yükseliş başladı. Gece yarısı asya borsalarının açılması ile yükselişe başlayan dolar kuru , sabah saatlerinde 7.26 TL seviyesine geldi. Öğle saatlerinde ise dolar kuru daha da yükseldi ve 7,34 TL seviyesine yükseldi.

İşte dolar kurundaki değişim grafiği:

EURO KURU

Dolar kuru ile paralel olarak Euro 8,48 TL seviyesinden yükselişe geçti ve 8,62 TL 'ye geldi.

GRAM ALTIN

Geçtiğimiz haftayı 470 TL seviyesinden kapatan gram altında ise yükseliş başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 480 TL seviyesine yükseldi.

İşte gram altında son 12 saatte yaşanan değişim grafiği:

ALTIN TAHMİNLERİ

Commtrendz Risk Management Services direktörü Gnanasekar Thiagarajan altın fiyatları ile ilgili yayımladığı değerlendirme açıklamasında, "ABD doları, istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından iki yılın en düşük seviyelerinden yükseldi ve bu hareket, altında rekor seviyelerin görülmesinin ardından kâr satışlarının gelmesine neden oldu" dedi.

Dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden olan Goldman Sach, hazırladığı raporda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Altın fiyatlarında son dönemde görülen güçlü yükseliş, artan jeopolitik gerilimlere, ABD'de artan iç siyasi ve sosyal belirsizlik ve Kovid-19'da genişleyen ikinci dalgaya karşılık, Fed'in enflasyonist eğilime potansiyel yönelişinden destek buldu,"

Açıklamanın devamında ise fiyatların ABD'de reel faizlerin daha da düşeceği öngörüsü ile yükselmesinin beklendiğine dikkat çekti.

Analistler, ABD ve Çin arasındaki gerilim ve ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan teşvik paketi konusunda tarafların anlaşmaya varamamasının altının ons fiyatını desteklemesine karşılık küresel bazda beklentilerden iyi gelen makroekonomik verilerin risk iştahını görece yükselttiğini kaydetti.