Düşük gelirliye 6.668 TL bayram yardımı! Devletten son dakika sürprizi

Bayram öncesinde ödemeler arttı! Başvuru yapanlara 6 bin 668 TL ödeme yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Düşük gelirliye 6.668 TL bayram yardımı! Devletten son dakika sürprizi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal destek ödemeleri devam ediyor! Bu fırsatları kaçırmayın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIKTAN ÖDEMELERE ZAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan sosyal destek ödemelerine bayramdan önce zam geleceği haberi paylaşıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşların maddi ihtiyaçlarını bir nebze de olsa hafifletmek amacıyla yapılan sosyal destek ödemeleri için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden ya da şahsen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek yapılabiliyor. Bakanlık tarafından tüberküloz ve SSPE gibi kronik hastalığı olan vatandaşlara aylık 7 bin 608 TL'ye kadar maddi destek yapılıyor. 

bakanlık sosyal destek ödemelerine zam

İŞKUR aracılığıyla 18-55 yaş aralığındaki işsiz kalan vatandaşlara iş arama sürecindelerse 1.700 TL, iş bulduklarında 6 bin 667 TL ödeme yapılıyor. Aile bireylerinden birini kaybeden vatandaşlara cenaze masrafları için 2 bin 423 TL destek ödemesi yapılıyor. Yaşlı vatandaşlara ve eğitim gören çocuğu olan dar gelirli vatandaşlara da maddi destekler sürüyor. Başvuru yapacak vatandaşların öncelikli olarak hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartını taşıması gerekiyor. Bakanlık ödemeleriyle ilgili detaylı şartları resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.