Düşük Faizli Temel İhtiyaç Kredisi Çıkmayanlar, 3 Bin TL Çıkanlardan Rekor Başvuru

Temel ihtiyaç kredisi çekemeyen vatandaşlar , rekor düzeyde başvuruda bulunarak kendisine temel ihtiyaç kredisi çıkmadığını ve bu sorunun düzeltilmesi gerektiğini istedi.

Düşük Faizli Temel İhtiyaç Kredisi Çıkmayanlar, 3 Bin TL Çıkanlardan Rekor Başvuru

Kredi alamayanlardan rekor başvuru.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç bir son dakika açıklamasında bulundu. Malkoç yaptığı açıklamada kuruma 2020 yılı içerisinde yapılan başvuruların detaylarını aktardı. Malkoç yaptığı açıklamada, "Kuruma 2020'de yapılan başvurularda kabul edilebilirlik oranı geçen yıllara göre çok arttı ve 79,74 oldu. Bunda banka başvuruları etkili oldu. Kabul edilebilirlik oranına doğru orantılı olarak da sorun çözme yeteneğimiz arttı." ifadelerini kullandı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu toplandı. Düzenlenen toplantıya KAmu Başdenetçisi Şeref Malkoç da katıldı ve 2020 yılı raporuna ilişkin sunum yapıldı. 

2020 yılında kuruma 90 binden fazla şikayet geldiğini söyleyen Malkoç, pandemi sürecinde verilen temel ihtiyaç kredisi için rekor başvuru olduğunu söyledi. Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank , pandemi sürecinde düşük kredi ile 10 bin TL'ye kadar temel ihtiyaç kredisi vermişti. Söz konusu krediye , geliri 5 bin liranın altında olanlar başvuru yapmış ve milyonlarca kişiye temel ihtiyaç kredisi verilmişti. KDK'ya en çok başvuru ise bu temel ihtiyaç kredisi konulu oldu.

Birçok kişi, 10 bin TL'lik kredi için başvuru yapmasına rağmen kendisine 3 ibn lira çıktığını, birçok kişi ise kendisine temel ihtiyaç kredisi çıkmadığını söyleyerek KDK'ya başvuru yaptı. Malkoç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bize başvurularda bu yıl kabul edilebilirlik oranı geçen yıllara göre çok arttı ve 79,74 oldu. Bunda banka başvuruları etkili oldu. Banka başvuruları binlerce, on binlerce gelince üç bankanın genel müdürüyle görüştük. Görevlendirilen genel müdür yardımcılarını kuruma davet ettik ve dedik ki 'Pandemi nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizdeki insanımız da zor durumda. Bunlara yardımcı olmak sizin vazifeniz.' Bu diyaloğun kararların uygulanmasında çok etkisi oldu. O açıdan kabul edilebilirlik oranımız arttı. Kabul edilebilirlik oranına doğru orantılı olarak da sorun çözme yeteneğimiz arttı." dedi.

Size temel ihtiyaç kredisi çıktı mı? Yorum kısmı aşağıda.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ ÇIKMAYANLAR, KREDİ BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYENLER NASIL BAŞVURU YAPACAK?

Kredi başvurusu  yapan ancak kendisine kredi çıkmayan kişiler Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuru yapabilir. KDK başvurusu için aşağıdaki sayfaya gidebilirsiniz.

https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/