Düşecek mi , Yükselecek mi? Altın Fiyatlarında Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi geldi. Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin yayımlandı. Yayımlanan tahminde altında rallinin devam edeceğine yer verildi. İşte altın fiyatlarında son durum.

Düşecek mi , Yükselecek mi? Altın Fiyatlarında Tahmin Yayımlandı

Faiz öncesi altında sert düşüş.

Piyasalar son günlerde oldukça hareketli bir seyir içinde. Haftaya yükselişle başlayan gram altın , önceki gün de yükselişini sürdürmüş ve 475 TL seviyesine kadar tırmanmıştı. Dolar kuru ise haftaya yükselişle başlamış ve 7.40 TL seviyesini görerek rekor kırmıştı. Ancak önceki gün müjde açıklaması sonrası dolar kuru ile altın fiyatlarında hızlı bir düşüş görüldü. 

Analistler, dün dolar endeksindeki yükselişle değer kaybeden altının ons fiyatının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının ek mali önlemlere dikkati çekmesi sonrası düşüşünü hızlandırdığını söyledi.

DOLAR KURU

Salı günü 7.40 TL seviyesine kadar tırmanan dolar kuru , dünkü müjde açıklaması sonrası sert düştü. Sert düşüşle 7,20 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru, daha sonra yeniden yükselişe geçti ve bugün 7.31 TL seviyesine kadar tırmandı.

İşte dolardaki değişim grafiği:

EURO KURU

Piyasalardan alınan son verilere göre Euro kuru ise 8,64 TL seviyesinde seyrediyor. 

GRAM ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

Önceki gün 475 TL seviyesinde seyreden gram altın, müjde açıklaması sonrası sert bir düşüş gerçekleştirdi. Daha sonra yaşanan bir miktar yükseliş az önce sona erdi ve gram altın 452 TL seviyesinde seyretmeye başladı. 

İşte gram altında değişim grafiği:

ONS FİYATINDA DÜŞÜŞ

Salı günü 2008 dolara kadar çıkan altının ons fiyatı sert bir düşüşle 1926 dolara kadar geriledi. 

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın 745 TL seviyesinde.

ALTIN FİYATLARI TAHMİNİ GELDİ: RALLİ SÜRECEK

SkyBridge Capital adlı şirket tarafından altın tahmini yayımlandı. Yayımlanan tahminde, altının "para biriminin yoğun değer kaybı" ve ilave teşviklere ilişkin beklentilere bağlı olarak sert yükselişler göstereceğine yer verildi.

Şirketin eş baş yatırım yetkilisi ve kıdemli portföy yöneticisi Troy Gayeski, değerli metal ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Para biriminin değer kaybını düşündüğünüz zaman soru şu; dolar neyin karşısında zayıflayacak ve dünyaya baktığınızda, alternatif para birimleri konusunda heyecanlanmanız zor" dedi ve euro, yuan ve gelişen piyasa paralarını saydıktan sonra, "Bu nedenle altın açık bir şekilde doğal bir alternatif para" dedi. 

Goldman Sachs Group Inc. altını "son merci para birimi" olarak niteledi ve yükselişin daha da süreceği tahmininde bulundu.

Gayeski, yayımladığı tahminde,  "Altın petrol ve diğer emtiaya karşı oldukça zengin, ancak Eylül 2011'deki önceki zirvesinden bu yana para arzı büyümesi kadar değer kazanmadı," dedi ve "Altının gelecek yıl sonuna kadar 2,100 dolar ila 2,200 dolar bandı civarında seyretmesi bizi şaşırtmayacak" dedi.