Düşecek mi Çıkacak mı? Altın Fiyatlarında Ezber Bozan Tahmin Yorum Geldi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzman isimden altında yeni tahmine yer verildi. Tahminin yanı sıra altın fiyatlarında hangi seviyelerin al sinyali verdiğine de yer verildi.

Düşecek mi Çıkacak mı? Altın Fiyatlarında Ezber Bozan Tahmin Yorum Geldi

Altın fiyatlarında ezber bozan tahmin.

Son günlerde oldukça hareketli olan altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Önceki gün sert bir düşüşle kısa sürede 535 TL'den 483 TL'ye kadar gerileyen gram altında yükseliş bugün yeniden başladı. İşsizlik rakamlarının açıklanmasından sonra düşüşe geçen gram altın 497 TL 'ye gelerek bu seviyede sabitlendi.  

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Altın fiyatlarında önceki gün yaşanan düşüşün ardından bir tahmin yayımlayan uzmanlar, kurda yaşanan oynaklığın paniğe neden olduğunu ve dün çok sayıda  kişinin altın bozdurduğuna yer yer verildi. Altındaki düşüşün devam edeceğini öngören bazı yatırımcılar altınlarını bozarken uzmanlar yeniden yükselişin görüleceğini söyledi. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Kapalı çarşıdan gelen son dakika verilerine göre altın fiyatları şu şekilde:

  • Gram altın 497 lira seviyesinde seyrediyor.
  • Çeyrek altın 820 lira seviyesinde seyrediyor.
  • Cumhuriyet altını fiyatı 3 bin 350 lira seviyesinde seyrediyor.
  • 22 ayar bilezik gram fiyatı 455 lira seviyesinde seyrediyor.
  • 14 ayar gram altın fiyatı 291 lira seviyesinde seyrediyor.
  • Yarım altın fiyatı ise 1.655 lira seviyesinde seyrediyor.
  • Gümüş 6.47 lira

ALTINDA YENİ HEDEF

Yatırım forumlarına yorumlar yapan uzmanlar, altın fiyatlarının 2021 Ocak ayında 600 lirayı yeniden görebileceği iddiasında bulunuyor. Öte yandan birçok ulusal kanalda yorumlarda bulunan Altın uzmanı İslam Memiş, youtube hesabında yaptığı açıklamada altının gram fiyatının ilerleyen dönemde 585 - 597 lira aralığına kadar çıkabileceğini söyledi. Memiş açıklamasında şunları söyledi:

"Altının gram fiyatı 535 seviyesinden 483 seviyesine geriledi. Yüzde 9'luk dğer kaybı. 52 liralık bir düşüşten bahsediyoruz. Önceden satanlar, bu işin fırsatını yakalamış oldu. Ons fiyatı 1965'ten 1850'ye geriledi. Gümüşün ons ifyatında 22.50 dolar  seviyesini bekliyorum.

DÜŞTÜ ALALIM MI DAHA DÜŞER Mİ?

Bir arkadaşım aradı düştü alalım mı satalım mı daha düşer mi? Telefon görüşmelerim benim hep böyle. MB'nin faiz kararı öncesi herkes pozisyon aldığı için herkes TL'de kaldı. Hamle yapanlar da zararını aldı. Geçen hafta Perşembe ve Cuma günü kapalı çarşıda kuyruk vardı. Altın döviz herkes alıyordu. Biz de uyarıda bulunduk. Bu senaryoyu Ağustos'ta yaşadık. Panik alımları yapmayın bekleyin dedik. Ama korku ve panikle herkes aldı. 

Düştü alalım mı? 490'nın altında alın. Yüzde 50 al. Yüzde 50'sini de ayın 19'unu bekle. Kademeli fırsatlar gelirse almaya devam edersin. Yüzde 50'yi de yüzde 25 25 dilimlere bölerek al.

Altının gram fiyatında 480-500 lira aralığını takip edeceğim. 19 Kasım PPK toplantısına kadar yine geniş bant aralığında piyasa göreceğiz. Benim tavsiyem 480-490 arasında işi bitirin. 

*Haberde verilen fiyatlamalar yatırım tavsiyesi değildir. Sizce altın yükelir mi düşer mi? Yorum kısmı aşağıda.