Dünyanın ve Türkiye'nin En Zenginleri Listesi Açıklandı

Forbes'un senelik milyarderler listesinde yer alan isim sayısı rekor kırdı. Milyarderlerin toplam serveti 13.1 trilyon dolara çıkarken, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos üst üste dördünce kez listenin en üst sırasında yer alırken, Elon Musk ise 31. sıradan ikinci sıraya yükseldi.

Dünyanın ve Türkiye'nin En Zenginleri Listesi Açıklandı

Türkiye'de ise Murat Ülker 6.3 milyar dolarlık sevetiyle ilk sırayı aldı. Forbes'un her yıl yayımladığı milyarder listesine bu sene rekor sayıda isim girdi.  Geçtiğimiz yıl  2 bin 95 olan milyarder sayısı bu sene 2 bin 755 olarak açıklandı. Kovid-19'un dünya ekonomilerini alt üst ettiği dönemde dünyanın dört bir yanındaki insanların geçim sıkıntısı yaşadığı yılda, ultra zenginlerin ise sayısı günden güne artış gösterdi. Dünya gazetesi'nde yer alan habere göre, geçtiğimiz yıl 8 trilyon dolar düzeyinde varlıkları olan milyarderler varlıklarını 13.1 trilyona çıkardı.

Jeff Bezos üst üste dördünce kez dünyanın en zenginleri listesinde zirvede yer alırken, Elon Musk 31. sıradan 2. sıraya yükseldi. Lüks mallar firması LVMH'nin CEO'su Barnard Arnault, Microsoft kurucusu Bill Gates, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg dünyanın en zengin milyarderleri listesindeki yerlerini aldılar.  Türkiye'de ise Murat Ülker, 6.3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırayı aldı. Geçtiğimiz yıla göre servetini %46.5 artıran Ülker, dünyada 421. sırada yer alıyor. Ülker, geçtiğimiz yıl dünya sıralamasında 414. sıradaydı. Türkiye'de listede ikinci sırada 4.4 milyar dolarlık servetiyle Erman Ilıcak yer aldı. Erman Ilıcak geçtiğimiz seneye göre servetini yüzde 41.9 oranında artırdı.  Dünyanın en zengin 1000 kişi arasındaki iki Türk bu isimler oldu.