Dünyanın En Pahalı Otelini Katarlı İş İnsanı Satın Aldı

Ünlü İngiliz milyarder Barclay kardeşlere ait olan ve dünyanın en bilinen otellerinden The Ritz, Katarlı iş insanı Abdulhadi Mana Al-Hajri'ye satıldı.

Dünyanın En Pahalı Otelini Katarlı İş İnsanı Satın Aldı

Dünyanın en pahalı oteli ünvanına sahip The Ritz'in satışının 800 milyon sterline gerçekleştiği kaydedildi.  İngiltere medyasında yer alan habere göre, geçtiğimiz ay 800 milyon sterline satılan The Ritz otelin yeni sahibi 40 yaşındaki Katarlı iş insanı Abdulhadi Mana Al-Hajri oldu.

Otelin, önceki Katar Emiri'nin eşi Şeyha Moza Bint Nasser tarafından alındığına yönelik spükasyonlar olduğuna dikkat çekilen haberlerde, al Hajri'nin , şu anki Emir'in kayınbiraderi ve Pakistan Başbakanı İmran Han'ın da yakın arkadaşı olduğu vurgulandı. Londra toplumu tarafından sevilen bir iş insanı olan Al Hajri, Ritz'in yeni sahibi olmanın bir ayrıcalık olduğuna yönelik açıklama yaptığı kaydedildi. Devir işlemlerinin yanı sıra koronavirüse karşı kapalı tutulan otelin çalışanlarının tamamına tam maaş ödeneceği sözü verildi. The Ritz, İngiliz kraliyet ailesinin favori mekanlarından. Prens Charles'ın Camilla Parker Bowles ile ilk kez halkın önüne çıkmak için bu oteli seçtiği, Kraliçenin vefat eden annesinin de favori mekanlarından birisinin The Ritz olduğu kaydedildi.