Dünyada Çakılan Altın Fiyatlarında, Türkiye'de Hızlı Yükseliş (Neden Yükseliyor , Yükselecek mi Düşecek mi?)

Son dakika haberi: Altın fiyatları dünyada çakılırken Türkiye'de yükseliş hızlandı. İşte altın fiyatlarında son durum ve güncel altın fiyatları.

Dünyada Çakılan Altın Fiyatlarında, Türkiye'de Hızlı Yükseliş (Neden Yükseliyor , Yükselecek mi Düşecek mi?)

Dünyada çakıldı Türkyie'de yükseldi.

Son günlerde altın piyasasında hareketlilik yaşandı. Dünyada altın fiyatlarında ciddi düşüş görülürken Türkiye'de fiyatlardaki yöneliş tersine döndü ve 2 haftadan bu yana gram altın 23 lira değer kazandı. 

ONS ÇAKILDI

Altının ons fiyatı çakıldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre , bundan 11 ay önce 1680 dolar seviyesinde olan altının onsu şu sıralar 1679 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

GRAM ALTIN YÜKSELDİ

11 ay önce altının ons fiyatı 1680 dolar seviyesindeyken gram altın 364,20 TL'ydi. Şimdi ons fiyatı yeniden 1680 dolar seviyesinde iken gram altın 419 liraya kadar çıktı. İşte gram altında son saatlerde yaşanan değişim:

Grafik ve altın fiyatları altin .in'den alınmıştır.

Altın fiyatları, Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik paketinin ABD Senatosu'nda onaylanmasıyla yeni haftaya yükselişle başladı. Gram altın ise dolar/TL'deki yatay seyirden dolayı küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip etti

WGC, daha büyük olan altına dayalı borsa yatırım fonlarından son aylarda daha fazla çıkış olduğunu belirtirken diğer bölgelerde altın varlıklarında düşüş görülürken Asya’da büyümenin devam ettiğine dikkat çekti.

Türkiye’ye Şubat ayında 9,1 milyar dolar değerinde 1,5 tona yakın giriş olurken, rapordaki ülkeler arasında toplam altın varlığına oranla 2021 yılında en fazla altın alan ülke Türkiye oldu.

Cumhuriyet Altını 2 bin 803 TL.

Çeyrek Altın 675 TL.

Gram Altın 419 TL.