Dün Çakılan Altın Bugün Uçuşa Geçti

Altın fiyatlarında hareketli dakikalar yaşanıyor. Dün, uzun süreli yükselişini kaybederek 990 lira seviyelerine kadar gerileyen gram altın yeniden uçuşa geçerek değer kazanmaya başladı.

Dün Çakılan Altın Bugün Uçuşa Geçti

Avrupa ve ABD’de yaşanan gelişmeler sonrası altın fiyatları dolar karşısında değer kazanmaya başladı. ABD Merkez Bankasının geçtiğimiz günlerde yaptığı faiz açıklamaları ile düşüşe başlayan altın fiyatları dünde hızla düşmeye başladı ve kritik 1.000 TL sınırının altına gelerek 990 lira seviyelerine kadar geriledi. Ons altın fiyatları da 1.700 doların altına düşmüştü.

Analistler, yaptıkları açıklamada bugün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı, ECB Başkanı Christine Lagarde’nin açıklamalarıyla Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması öncesi piyasaların temkinli olduğunu belirtti.

Altın Bugün Yükselişte

Dün itibariyle değer kaybettiği sırada yeniden yükselişe geçen altın fiyatları gündüz saatlerinde yatay bir seyir izlese de yeniden yükselişe geçti. 1.700 doları geçerek yeniden yükselişe geçen ons altın fiyatları, gün içerisinde en düşük 1.713 doları gördü. Ons altında yaşanan gelişmeler sonrası gün içinde 1.728 dolara kadar yükseliş sürdü. Şu sıralarda 1.727 dolardan işlem görüyor.

Gram Altın

Dünkü sert düşüşten sonra yükselişe geçen gram altın fiyatları bugün en düşük 1004 lira seviyelerini gördü. Daha sonra tekrardan yükselişe geçen gram altın fiyatları 1.013 liraya kadar çıktı. Şu sıralar gram altın 1.012 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ise 1.678 liradan alıcı buluyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /