Döviz ve Altın Faiz Sonrası Çakıldı: İşte Son Fiyatlar Tahminler!

Son dakika haberi: Faiz kararının ardından düşüşe geçen dolar ile altın fiyatlarında düşüş hızlandı. Dolar 30 kuruş düşerken gram altın 17 TL değer kaybetti.

Döviz ve Altın Faiz Sonrası Çakıldı: İşte Son Fiyatlar Tahminler!

Faiz sonrası düşen dolar ile altın, düşmeye devam ediyor.

Merkez Bankası bugün bir açıklama yaptı. Piyasaların merakla beklediği açıklamada faiz 200 baz puan artırıldı. Daha önce yıllık yüzde 17 seviyesinde olan politika faizi, 200 baz puanlık artış ile 19'a yükseltildi. 

Faiz artırım kararının gelmesinin ardından dolar kuru ile altın fiyatlarında sert hareketler başladı.

DOLARDA 30 KURUŞLUK DÜŞÜŞ

Önceki gün yükselişe geçen, Fed sonrası bir miktar düşen dolar kuru, gece saatlerinde 7.63 TL'ydi. Bugün faiz artırımı beklentisinin artmasının ardından düşüşe geçen dolar kuru, faiz iartırım kararının ardından sert geriledi ve şu sıralar 7,32 TL'ye kadar gerileyerek dün aksamdan bu yana 30 kuruş düştü. 

İşte dünden bu yana dolar/TL grafiğinde yaşanan değişim:

EURO KURU

Dün 9,04 TL seviyesine kadar tırmanan Euro kurunda da sret düşüş görüldü ve 1 Euro 8.74 TL'ye kadar geriledi.

GRAM ALTIN

Dün gece saatlerinde 423 liraya kadar çıkan gram altın, Fed 'in faizi sabit tutmasının ardındna yatay seyretti. Gündüz saatlerinde ise faiz artırımı beklentisi ile düşüşe geçen gram altın, kısa sürede 17 TL değer kaybetti ve 406 TL'ye kadar geriledi. 

İşte gram altın/TL grafiğinde yaşanan değişim:

Grafikler ve fiyatlar altin .in'den alındı.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın 666 TL'ye geriledi.

Singapur ING Bank Emtia Stratejisti Warren Patterson yaptığı son dakika değerlendirmesinde, "Altın, 2024'e kadar faiz artışı olmayacağı mesajını yineleyen Fed'in güvercin duruşundan avantaj sağladı" dedi.